Legendarul pilot italian Valentino Rossi a fost inclus în Hall of Fame-ul MotoGP

Legendarul pilot italian Valentino Rossi a fost inclus în Hall of Fame-ul MotoGP

Valentino Rossi, de nouă ori campion mondial, a fost inclus în Hall of Fame-ul MotoGP, după ce italianul și-a încheiat duminică o carieră ilustră de peste două decenii, cu un loc 10 în Marele Premiu al Valenciei.

Rossi, de șapte ori câștigător al titlului la MotoGP, unul dintre cei mai mari și mai carismatici campioni de motociclism din toate timpurile, a încântat fanii cu câteva tururi rapide pe circuitul Ricardo Tormo din Valencia, dar nu a reușit să pună cireașa pe tort, adăugând o clasare pe podium, la cele 199 deja obținute la clasa regină.

În vârstă de 42 de ani, supranumit „Doctorul”, Rossi se gândește să treacă la cursele auto, după ce a concurat toată cariera în Marele Premiu de motociclism.

„Întotdeauna m-am gândit la această zi ca la un coșmar, pentru că este sfârșitul unei cariere lungi și mă gândeam că va fi la Valencia, dar, în cele din urmă, m-am bucurat foarte mult, așa că trebuie să le mulțumesc tuturor”, a declarat Rossi, citat de Reuters.

„Voi toți, cei care ați lucrat cu mine, întregul paddock, ceilalți piloți … a fost o zi de neuitat și m-am bucurat. A fost o carieră lungă și a fost întotdeauna o plăcere să fiu alături de voi”.

Rossi, singurul pilot care a câștigat titluri la categoriile 125cc, 250cc, 500cc și MotoGP, a făcut un ultim tur de onoare duminică, fiind ovaționat în picioare de mulțimea de fani, în timp ce focurile de artificii au împânzit cerul, înainte de un rămas bun emoționant, alături de echipa sa, Petronas Yamaha.

Un showman pe motocicletă și în afara circuitului și renumit pentru glumele sale făcute după fiecare victorie, Rossi a câștigat ultima dată o cursă de MotoGP în 2017 cu Yamaha, în TT-ul olandez de la Assen.

Sursa: Mediafax

Foto: Motorsport.com


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns