Legea sportului, o urgenţă extremă. Consilierul judeţean Adrian Pau propune soluţii pentru deblocarea situaţiei actuale

adrian pau

Mişcarea sportivă nu stă prost doar la nivel naţional, aşa cum s-a observat la ultimele competiţii internaţionale.

Şi în plan local, efectele subfinanţării se văd în rezultate, care nu sunt o mândrie pentru judeţul Timiş.

Deşi în trecut au existat perfomanţe la o serie importantă de discipline sportive, finanţarea este blocată din cauza rapoartelor negative ale Curţii de Conturi, bazate pe actuala legislaţie, incompletă şi confuză.

Consilierul judeţean Adrian Pau, membru al Comisiei de cultură şi sport, spune că trebuie reglementată cât mai urgent această situaţie care nu poate aduce nimic bun în forma actuală.

„Legea sportului, aşa cum este în momentul de faţă, nu permite decât decontarea unui anumit tip de cheltuieli. Cu toată dorinţa şi buna intenţie, nu se poate asigura o finanţare.

Absolut obligatoriu, trebuie grăbită finalizarea definitivării Legii sportului şi apariţia normelor de aplicare. De asemenea, se impune lămurirea situaţiei juridice din perspectiva asocierii între administraţiile publice locale şi cluburile sportive.

Ar trebui, în acelaşi timp, ca aceste cluburi să-şi intensifice activitatea la centrele de copii şi juniori, unde am intrat, iarăşi, pe o pantă desecendentă. trebuie să investim în tineret, dacă vrem să avem rezultate.

Nu e vorba însă doar de performanţă, ci trebuie să ne gândim şi la sportul de masă, pentru că este un aspect care ţine de sănătatea populaţiei.

Competiţiile internaţionale recente ne-au arătat că suferim atât la sporturile individuale, cât şi la cele de echipă.

De aceea, o lege a sportului pliată pe realităţile actuale este o urgenţă extremă şi fac un apel către toţi factorii decidenţi să se implice pentru a avea ceva concret, eficient şi legal.

E nevoie de un demers unitar, susţinut la toate nivelurile, dacă vrem să avem rezultate cu care să ne mândrim”, a declarat Adrian Pau.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *