Legea certificatului verde obligatoriu la locul de muncă. Testare Covid gratuită la job doar 30 de zile: 10 teste de persoană

Legea certificatului verde obligatoriu la locul de muncă. Testare Covid gratuită la job doar 30 de zile: 10 teste de persoană

Angajații de la privat și de la stat vor beneficia de testare gratuită pentru COVID pentru intrarea la locul de muncă, însă doar pentru 30 de zile, a anunțat președintele Comisiei de sănătate din Camera Deputaților, Nelu Tătaru, conform observatornews.ro.

Comisia s-a reunit, marţi, pentru a prezenta amendamentele depuse de toate partidele la acest proiect de lege.

„S-a acceptat un termen de 30 zile pentru testări gratuite”, a anunțat Nelu Tătaru. Președintele Comisiei de sănătate din Camera Deputaților a subliniat că este vorba despre un număr de 10 teste pentru angajații nevaccinați, atât de la stat, cât și de la privat.

De asemenea, s-a propus ca în cazul în care o persoană testată este pozitivă, îşi va plăti spitalizarea.

Despre introducerea testului de anticorpi, fostul ministru al Sănătății a spus că au existat mai multe opinii pe acest subiect, însă nu există dovezi ştiinţifice în acest sens. Întrebat dacă se impune un lockdown, Nelu Tătaru a declarat că ”România ar trebui să respecte nişte reguli de precauţie, să se vaccineze şi să ne respectăm între noi”.

Reacția lui Rafila

Deputatul PSD Alexandru Rafila, reprezentant al României la OMS, a declarat marți că amendamentul susținut de PNL în Parlament, ca persoanele nevaccinate să-și plătească spitalizarea din propriul buzunar, nu doar că nu ar rezolva problema, ci ar duce la creșterea mortalității.

„In mod evident nu am fost de acord si cred ca au inteles si PNL ca plata serviciilor medicale de nevaccinati este exclusa, este exclusa si medical, ar accentua problemele pentru ca ar duce la prezentarea tardiva la spital, or noi vrem ca pacientii sa se prezinte cat mai repede la spital si asta (propunerea PNL) e o bariera”, a spus Rafila.

El a adăugat despre propunerea PNL cu care liberalii încearcă să impulsioneze vaccinarea: „Nu e o solutie, e o complicare a situatiei, ar duce mai degraba la cresterea mortalitatii, nu la rezolvarea problemei”.

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Legea certificatului verde obligatoriu la locul de muncă. Testare Covid gratuită la job doar 30 de zile: 10 teste de persoană

Lasă un răspuns