Lecţie multidisciplinară dedicată liliacului, transmisă de la Peștera Cioclovina din județul Hunedoara

Lecţie dedicată liliacului, transmisă de la Peștera Cioclovina din județul Hunedoara

Lecţie dedicată liliacului, transmisă de la Peștera Cioclovina din județul Hunedoara

Liliacul va fi în centrul atenției, miercuri, 15 noiembrie, de la ora 10, când drona „Educaţie la înălţime” zboară în Parcul Natural Grădiştea Muncelului Cioclovina din judeţul Hunedoara pentru o lecţie multidisciplinară dedicată acestui mamifer.

Profesoarele Anda Culişir şi Cristina Ciocoiu vor pătrunde în peştera Cioclovina cu Apă, vor face experimente şi vor detecta lilieci.

Însoţite de biologi şi speologi, care vor spune povestea fascinantă a peşterii şi a descoperirilor care s-au făcut în ea.

Elevii vor afla informaţii diverse legate de lilieci, de la cum sunt ei portretizaţi în mitologie şi folclor până la modul uimitor prin care se deplasează cu ajutorul ecolocaţiei.

”În cadrul lecţiei – care va fi transmisă pe canalul YouTube şi pe pagina Facebook Educaţie la Înălţime – elevii din trei şcoli din ţară vor intra pe Zoom în dialog cu profesorii de pe teren şi cu invitaţii lor.

CITEȘTE ȘI: Locuitorii din Surducu Mic, Belinț, Chizătău, Livezile, Dolaț, Pădureni, Izvin, Bazoș și Petrovaselo să-și facă stocuri de apă!

Lecţia va dura 45 de minute şi va cuprinde un concurs cu premii constând în cărţi de la editura Arthur, premii în valoare de 2400 de lei. Concursul are un segment deschis tuturor claselor din ţară şi din Republica Moldova care vor urmări lecţia la ora transmisiei, care pot câştiga două premii constând în cărţi la alegere în valoare de 300 de lei.

Tema lecţiei vizează Obiectivul de Dezvoltare Durabilă nr.15, Viaţa Terestră.

Lecţiile cu drona se difuzează pe canalul de YouTube şi pe pagina de Facebook „Educaţie la Înălţime”.

Proiectul are un site dedicat, educatielainaltime.ro, unde profesorii îşi pot înscrie şcoala şi pot afla detalii despre cum să se conecteze la lecţii

„Educaţie la Înălţime” este un proiect al Asociaţiei Însemne realizat în parteneriat cu Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Secretariatului General al Guvernului României şi cu sprijinul Ministerului Educaţiei”, se arată într-un comunicat al asociației.

Sursa foto: captură video Educație la înălțime


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *