Lecție de istorie pentru părinți și copii. Salve de tun, dueluri și… muzică, într-o reconstituire a Primului Război Mondial

razboi

Muzeul Național al Banatului, cu sprijinul Consiliului Județean Timiș, propune, în Anul Centenarului, un eveniment de marcă, Primul Război Mondial, o reconstituire istorică, care va avea loc în perioada 23-24 iunie 2018, la Bastionul Theresia.

Primul Război Mondial sau Marele Război-Războiul Națiunilor a fost un conflict militar sângeros de dimensiuni globale.

Pentru România, acei ani de cumpănă au însemnat însă triumful unei națiuni, generația de atunci reușind să împlinească visul dintotdeauna al neamului nostru – Unirea.

În organizarea Muzeului Național al Banatului, evenimentul va oferi spectacole artistice și de reconstituire istorică puse în scenă de profesioniști, prezentări de uniforme, arme și echipament ale armatelor participante în Primul Război Mondial, în comparație cu dotările și armamentul militarilor de azi, punerea realistă în scenă a luptelor de acum mai bine de 100 de ani, demonstrații de folosire a armelor, lecții interactive de duel ofițeresc și scrimă cu baioneta și, firește, fiecare zi de festival se va încheia cu spectacole artistice de muzică live, teatru și coregrafii de lumină și foc, însoțite de salve de tun.

Vor onora cu prezența acest eveniment major o serie de invitați, reprezentând câteva dintre cele mai bune organizații de reconstituire istorică din țară – Asociațiile Tomis, Tradiții Ostășești și IR33 Cetatea Aradului.

Spectacolele artistice propuse reprezintă o colaborare între interpreți specializați în muzica istorică, dansatori și jongleri, dar și actori. Anima Ignis va fi un spectacol de muzică live, teatru și coregrafii de lumină și foc, în două părți, prezentat în cele două seri de festival de Peregrinii, Deep6 Project și Teatrul Portabil. Deep6 Project, trupă specializată în coregrafii de foc, este un grup de tineri dansatori și jongleri care s-a impus prin spectacole incendiare și care e invitată la festivaluri de profil din țară.

Teatrul Portabil, trupa actorilor care aduc spectacolul mai aproape de public, este recunoscută pentru abordarea inedită a fiecărui show, iar Peregrinii, menestrelii Timișoarei, încununați cu premii și succesul unor spectacole live deosebite, sunt muzicienii și dansatorii care vor îmbrăca spectacolele din seria Anima Ignis în sunetul unei atmosfere de neuitat.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *