Lavinia Manga, specialist în domeniul înfrumusețării : “Starea de bine, de bucurie, este efervescentă”

Lavinia Manga, specialist în domeniul înfrumusețării

Sunteți printre persoanele care au avut curajul să treacă de la un domeniu la altul, și să aleagă ceea ce i-a plăcut mai mult. Cum s-a întâmplat asta și cât de greu a fost?

Până acum câțiva ani, ca profesor, am avut privilegiul sa predau la colegii de renume din Timișoara și Lugoj. Cu o carieră de succes, cu doua mastere în domeniul educației și al asistentei sociale, gradație de merit, gradul didactic 1, drumul meu profesional în domeniu pot spune că a fost strălucit. Dar am considerat că pot continua această cale și prin schimbări de orientare profesională. Astfel a început cunoașterea și dedicarea spre un domeniu nou pentru mine, dar extrem de interesant: acela de înfrumusețare. Pentru corp  dar fără să uităm  niciodată de inima și de sufletul care întregesc definirea EU- lui omenesc.  Chemarea aceasta intuitivă a evoluat în timp . Era îndemnul de a aduce bucurie tuturor celor care caută să mă cunoască și ca specialist în domeniul de înfrumusețare. Prin multă muncă, prin sacrificii, dar mai ales onestitate, dăruire și perseverență am reușit și în acest domeniu.  Multele cursuri făcute cu specialiști de marcă, atât în tara cât și în străinătate, mi-au oferit ocazia de a avea în permanență informațiile necesare unui standard ridicat a ceea ce știu și ofer.  Ca specialist în utilizarea laserului diodă pentru epilare nedureroasă dar și specializările din multe domenii – make- up, aromaterapeut, tehnician maseur, au determinat în mine o evoluție permanentă spre lucrul de calitate, cu o viziune mult lărgită asupra soluțiilor oferite în serviciile mele. De exemplu, mai pot să spun îmi plac provocările profesionale, iar laserul dioda a fost dintotdeauna ,,acel ceva altfel” . Îmi doream cu ardore sa știu să- l folosesc, să iau cele mai bune decizii și să urmez protocoale personalizate performante . Toate au fost posibile cu sprijinul permanent al familiei mele minunate. Îmi aduce o satisfacție extraordinară bucuria clientelei mele. Formăm o mare familie, unită,  pentru că timpul petrecut împreună la tratamente ne-a făcut sa ne cunoaștem mai bine, să ne sprijinim, să ne împrietenim chiar

. Dacă, cu ceva vreme în urmă, tratamentele cosmetice, estetice și corporale nu existau într-o variantă prea diversificată, acum avem de unde alege. Cum trebuie să facem însă această alegere, ținând cont că tocmai oferta foarte diversificată și intens suținută prin campanii de marketing ne poate induce în eroare sau să ne pună în dificultate?

Nu este simplu să alegi , în ziua de astăzi, din multele oferte din domeniu. Cred că foarte importantă este sinceritatea din discuția pe care trebuie să o porți, în primul rand cu tine, atunci când vrei sa începi o procedură .Ce vrei, ce ai nevoie, ce poți face pentru tine. Apoi să începi sa te informezi. Sunt multe grupuri unde poți cere recomandări, de unde poți alege. Important apoi ar fi să cauți sa te informezi cât mai mult despre procedura, aparatura folosită, specialistul care lucrează…Cu cât mai multa informație, cu atât mai bine. Subliniez necesitatea consultației, care trebuie sa fie neapărat înainte de a lua decizia începerii procedurii propriu-zise. Este și momentul extrem de important cand empatizezi cu specialistul, dar și cu persona în care investești încredere.

Ce i-ați recomanda unei femei care vrea să arate bine. O simplă vizită la un salon de înfrumusețare ajunge sau e ceva mai mult decât atât? O femeie ar trebui să-și accentueze în permanență feminitatea. Să nu uite că tratamentele faciale și corporale, sportul, alimentația și toate celelalte complementare îi vor aduce plus valoare  vieții sale pline de responsabilități. Zilnic să-și pună întrebarea: ce am făcut pentru mine astăzi? Pentru că starea de bine, de bucurie, este efervescentă si va fi emanată prin atitudinea și trăirile sale. Iar acestea vor fi resimțite de către cei dragi, apropiați. Stima de sine va creste . Și atunci vei avea o altă implicare în viata ta, dar și în viata celor de lângă tine. Bucuria, exuberanța chiar, vor fi mai accentuate și mai puternice decât temerile cotidiene. În ceea ce privește ritmicitatea pe care trebuie să o avem atunci când ne dorim să ajungem într- un cabinet/salon de înfrumusețare, aceasta ține de perseverența și determinarea noastră .

Pe lângă activitatea în domeniu, aveți și una susținută în mediul online, unde oferiți de la Gândul de duminică, la Aroma cafelei de miercuri, dar și prezentarea unor doamne care excelează în pasiunea lor pentru anumite domenii. De ce ați simțit nevoia să faceți acet lucru? Din dorința de a continua ceea ce îmi umple inima de sentimente unice am inițiat cele două rubrici săptămânale, online, pe pagina mea de Facebook Lavinia Manga Estetician: ,Aroma Cafelei de Miercuri ” și ,,Gândul de duminică”. Ador sa dăruiesc! Să aduc bucurii, să susțin, să sprijin. Scriu despre oameni și pasiunile lor. Despre poveștile lor frumoase. Și despre recunoștință, bunătate, omenie și  dăruire. Iubesc tot ceea ce fac și împărtășesc cu dumneavoastră, bucuria de a descoperi Frumosul care este în fiecare din noi.

Care este cea mai importantă răsplată pentru această latură a activității dumneavoastră, inclusiv implicare în cauze umanitare? Știu să cânt la pian ( am fost și profesor de pian la începutul carierei mele didactice) și tot ce fac acum este ca un concert în fața publicului meu. Este o bucurie de nedescris pentru mine să primesc zilnic ,,aplauze”: pentru că rezultatele muncii se văd imediat! Este o veselie extraordinară în suflet când primești îmbrățișări, zâmbete, mesaje, pentru că tot ceea ce faci aduce bucurie și încredere.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns