Lauri pentru timişoreanca Lilla-Aliz Stan

Tânăra Lilla-Aliz Stan, elevă a Liceului „Bela Bartok”, a pus Timişoara pe lista localităţilor în care membrii comunităţii maghiare ştiu să-şi preţuiască tradiţiile. Recent, ea a participat, la Sibiu, la cea de-a VIII-a ediţie a Hermannstadt Fest, dedicat interpreţilor muzicali de vârste cuprinse între 14 şi 20 de ani.


CITEŞTE ŞI: O poliţistă a construit trei case de la zero cât timp România a fost în stare de urgenţă


Competiţia a presupus două faze, una eliminatorie şi finala în care au fost admise 12 concurente. Prima etapă s-a desfăşurat online, iar cea de-a doua în Parcul Habermann Markt, în cursa pentru premii înscriindu-se, la secţiunea de muzică populară, tineri artişti din Bulgaria, Serbia, Ucraina, Estonia, Lituania şi România.

Timişoreanca Lilla-Aliz Stan a atras atenţia juriului cu piesa în limba maghiară „Mamă, atât de mult m-ai iubit”.

Pregătită pentru acest concurs de profesoara Flora Toth, foarte tânăra solistă din oraşul de pe Bega fiind recompensată cu Premiul al III-lea, dar şi cu un premiu special, o cupă oferită de Palatul Copiilor pentru promovarea tradiţiilor minorităţilor naţionale. Întreaga manifestare a fost organizată de Primăria Municipiului Sibiu şi Consiliul Judeţean Sibiu, împreună cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării, respectiv cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Sibiu.

0 Comments

No Comment.