Lauri pentru timişoreanca Lilla-Aliz Stan

Tânăra Lilla-Aliz Stan, elevă a Liceului „Bela Bartok”, a pus Timişoara pe lista localităţilor în care membrii comunităţii maghiare ştiu să-şi preţuiască tradiţiile. Recent, ea a participat, la Sibiu, la cea de-a VIII-a ediţie a Hermannstadt Fest, dedicat interpreţilor muzicali de vârste cuprinse între 14 şi 20 de ani.


CITEŞTE ŞI: O poliţistă a construit trei case de la zero cât timp România a fost în stare de urgenţă


Competiţia a presupus două faze, una eliminatorie şi finala în care au fost admise 12 concurente. Prima etapă s-a desfăşurat online, iar cea de-a doua în Parcul Habermann Markt, în cursa pentru premii înscriindu-se, la secţiunea de muzică populară, tineri artişti din Bulgaria, Serbia, Ucraina, Estonia, Lituania şi România.

Timişoreanca Lilla-Aliz Stan a atras atenţia juriului cu piesa în limba maghiară „Mamă, atât de mult m-ai iubit”.

Pregătită pentru acest concurs de profesoara Flora Toth, foarte tânăra solistă din oraşul de pe Bega fiind recompensată cu Premiul al III-lea, dar şi cu un premiu special, o cupă oferită de Palatul Copiilor pentru promovarea tradiţiilor minorităţilor naţionale. Întreaga manifestare a fost organizată de Primăria Municipiului Sibiu şi Consiliul Judeţean Sibiu, împreună cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării, respectiv cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Sibiu.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns