Lapte donat către Crucea Roșie, în Timiş. Va ajunge la familiile sărace şi la bătrâni

Ca urmare a întreruperii cursurilor școlare din cauza pandemiei cu virusul SARS-CoV-2, cantitatea de lapte care face obiectul Programului „Laptele și cornul” a rămas nedistribuită, fiind donată organizației Crucea Roșie Română Filiala Timiș.

În acest sens, începând de săptămâna trecută, Instituția Prefectului – Județul Timiș a venit în sprijinul Crucii Roșii pentru distribuirea unei cantități de lapte către persoanele defavorizate, copiii din familii cu stare materială precară, căminele pentru persoane vârstnice sau altor persoane aflate în situații dificile, spitale etc.

Astfel, prin adresa 6431 din 9 iulie 2020 Instituția Prefectului – Județul Timiș a transmis către toate primăriile din județ solicitarea de a comunica numărul persoanelor din categoriile mai sus menționate aflate pe raza localității lor, precum și cantitatea necesară de lapte.
Este vorba despre o cantitate de 485.000 de unități de lapte școlar SIM la 200 ml, 1,8 la sută, cu termen de valabilitate 15, respectiv 30 august 2020.

Instituția prefectului precizează că, până în prezent, Crucea Roșie Română Filiala Timiș a distribuit deja aproximativ 320.000 de unități de lapte școlar către spitale, cămine pentru persoane vârstnice și primării din județul Timiș.

De asemenea, încă 16 primării au răspuns apelului și au solicitat un număr de 62.235 de unități de lapte școlar, urmând ca distribuția acestuia să se facă în cursul săptămânii viitoare.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns