Lângă Timişoara se construieşte ca-n vremurile bune. La casele noi e plin de maşini din sudul ţării

sag 5

Aflată la 15 minute de mers cu mașina de muncipiul Timișoara, o comună din Timiş a cunoscut, după anul 2000, o impresionantă dezvoltare rezidențială.

În urma crizei economice de acum un deceniu, construirea de noi locuințe a cunoscut un regres însemnat, dar, în ultimii ani, ritmul a devenit din nou alert.

CITEŞTE ŞI: Rugă mare într-o localitate timişeană

La Șag sunt acum conturate trei cartiere noi – Chicago, Râtu Babii și cel din zona mănăstirii, care este cel mai întins. Siluetele moderne ale caselor au schimbat aspectul rural al localității.

Conform viceprimarului Florin Luca, actualmente se eliberează de către primărie peste o sută de autorizații de construire pe an. Cea mai activă zonă în materie de edifiacre de case noi este cea din aproprierea mănăstirii.

CITEŞTE ŞI: Tragedie în vestul ţării. Un tânăr s-a aruncat de la etajul şase al unui bloc

În privința investitorilor în locuințe, semnificativ este faptul că aceștia nu sunt localnicii și nici, într-o măsură ca altădată, timișorenii.

În prezent, în fața parcelelor unde se ridică noi case poți vedea staționând mașini cu numere de înmatriculare din diferite județe, mai ales din sudul țării.

De menționat că investitorii rezidențiali de la Șag au joburi în municipiu.

Faptul în sine vorbește indirect de forța de atracție a Timișoarei, în privința expansiunii economice, a locurilor de muncă disponibile și a lefurilor bune.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns