Laleaua pestriță, strivită sub șenile

Laleaua pestriță, strivită sub șenile

Laleaua pestriță, strivită sub șenile. Urme de excavatoare au fost descoperite în interiorul și în zona Rezervației Naturale „Cuptor”, din județul Caraș-Severin. Situația a fost semnalată către GEC Nera de un localnic care a trimis și fotografii realizate la Brădișoru de Jos!

Cum în imagini urmele de excavare se văd clar, oamenii de la GEC Nera s-au deplasat la fața locului. „Am verificat situația și am văzut excavări și dislocări de rocă, teren răvășit de utilaje și devierea cursului pârâului afluent al Văii Lișava”, am aflat de la Corneliu Popovici Sturza, președintele GEC Nera. Zona este căutată pentru tuful vulcanic, material pe care localnicii îl folosesc pentru construcția și placarea fațadelor de case.

Din aceeași sursă, reținem că rezervația de 0,5 hectare este din categoria IV a programului ONU pentru protecția mediului și are rol de protecție și conservare a exemplarelor de lalea pestriță, stânjenel și brândușă galbenă care cresc în zonă. În consecință, conform cu Legea 544/2001, GEC Nera a sesizat în scris Garda de Mediu Caraș-Severin, Agenția Națională a Ariilor Naturale Protejate, Administrația de Apă Banat Timișoara și Agenția Națională de Resurse Minerale.

CITEȘTE ȘI: O tânără a fost atacată de un urs într-un județ din vestul țării

„Instituțiile au 30 de zile termen pentru a răspunde la sesizări. Am fost sunat de la Agenția Națională a Ariilor Protejate Caraș-Severin. Ni s-a comunicat că vor lua legătura cu conducerea de la București pentru că sesizarea noastră intră în competența dânșilor și că vor lua legătura și cu celelalte autorități competente. Probabil vor întocmi un răspuns comun”, a încheiat președintele GEC Nera.

Sursa text și foto: caon.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *