Lacăt pe o cunoscută fabrică din vestul ţării. Peste 200 de oameni vor fi disponibilizaţi

inchidere fabrica

Lacăt pe o cunoscută fabrică din vestul ţării. Peste 200 de oameni vor fi disponibilizaţi. Informaţia este confirmată atât de cultivatori, cât şi de surse din interiorul companiei.

Decizia de închidere a Fabricii de Zahăr „Diamant” din Oradea, care are acum 214 angajaţi, va fi anunţată salariaţilor pe 3 ianuarie 2018. Ea vine după întâlnirea acţionarilor care a avut loc pe 29 decembrie, ocazie cu care s-a pecetluit soarta fabricii.

Nu se ştie dacă fabrica va fi demolată până la urmă. Cert e că disponibilizările se vor face eşalonat, iar oamenii vor primi salarii compensatorii – conform contractului colectiv de muncă – în funcţie de vechime. În acest moment, când campania tocmai s-a încheiat silozurile sunt pline, iar zahărul din depozite va trebui livrat, scrie bihon.ro.

Iniţial, Fabrica de Zahăr din Oradea a avut un patronat franco-german. De aproximativ şapte ani există doar patronat german, aceeaşi acţionari care au cumpărat şi fabricile de zahăr din Carei şi Arad.

Nemţii au cumpărat recent şase fabrici de zahăr din Vestul Ucrainei, din care au închis patru. Ei deţin încă patru fabrici de zahăr în Germania, după ce una dintre ele au închis-o recent, conform sursei citate.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

5 thoughts on “Lacăt pe o cunoscută fabrică din vestul ţării. Peste 200 de oameni vor fi disponibilizaţi

    1. Putin le pasa de noi, ei vor doar piata de desfacere pentru zaharul produs la ei si elimina concurenta. Asta e viitorul indiferent cum am reactiona. Se sprijina pe umerii guvernelor care dau legi in interesul lor si pe „directivele” UE.

  1. Puțin le pasă si de nemții lor. Asa cum au inchis fabrici si-n Germania ca sa deschida la noi cu mana de lucru mai ieftina, tot asa vor închide la noi ca sa deschida in ucraina/moldova/china sau mai stiu eu unde. Pentru ei profitul e tot ce contează.

Lasă un răspuns