Laborator nou de testare la Spitalul Județean Timișoara

Spitalul Judetean Timisoara
Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență ,,Pius Brînzeu” din Timișoara inaugureaza astazi cel mai nou Laborator de testare COVID-19 cu ajutorul aparartului RT-PCR.
Noul laboratorul dispune de o linie completă de extracție automată și manuală a acizilor nucleici precum și amplificarea materialului genetic viral în scopul detectării virusului SARS-CoV-2. Aparatura a costat 500000 de Ron fiind achiziționată în totalitate din fondurile Ministerul Sănătății.
În plus, laboratorul dispune și de o linie completă dată în comodat de către Direcția Sanitar Veterinară Timiș în parteneriat cu Spitalul Clinic Județean de Urgență ,,Pius Brînzeu” din Timișoara.
Capacitatea de testare a noului laborator este de 500 de probe pe zi cu ajutorul a 8 cadre medicale care vor putea lucra 24 de ore din 24.
Testele pentru determinarea infecției cu Coronavirus vor fi efectuate pacienților care se încadrează în criteriile de testare și definiția de caz actualizată precum și personalului medical.
După epidemia COVID-19, aparatura existentă va putea fi folosită și pentru detecția altor tipuri de viruși (virusul HIV, virusul hepatic, etc).

Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *