La Universitatea de Vest din Timişoara, studenții nu au locuri în cămine, iar rectorul integrează refugiați

Lipsa locurilor de cazare în căminele studențești nu mai este de mulți ani o noutate. În special, la Universitatea de Vest din Timişoara, oferta acoperă doar o mică parte din cererile studenților, fapt pentru care, la fiecare început de an universitar, reapare veșnica problemă: nu sunt locuri în cămine!

De-a lungul timpului, universitatea a identificat câteva spații de cazare suplimentare, pe la periferia orașului, dar total insuficiente pentru a acoperi numărul uriaș al cererilor. În plus, aceeași univeristate a înființat, de la an la an, noi și noi specializări, mare parte dintre ele neavând absolut deloc corespondență pe piața muncii.

Așa s-a ajuns ca locurile din cămine să fie de patru-cinci ori mai puține decât al celor care au nevoie. De pildă, la specializarea ”comunicare și relații publice”, unde există 80 de studenți, au fost disponibile doar opt locuri. La informatică, aceeași situație: 90 de studenți, însă doar nouă locuri.

E ceva nou: spre deosebire de anii trecuți, au fost evitate cozile, formalitățile de cazare întinzându-se pe o perioadă de o săptămână, cu programări bine stabile.

foisor complex Lipsa aglomerației nu înseamnă, însă, că fenomenul lipsei de spații de cazare s-a rezolvat, fiind mai mult un exercițiu de imagine.

La fel cum este și intenția conducerii Universității, aceea de a integra refugiații primiți în România, într-o perioadă în care studenții nu reușesc să se ”integreze” în cămine.

De apreciat, totuși, iniţiativa primăriei, care a plantat 340 de copaci în complex, a amenajat foișoare și hamace, pregătind zona pentru noul an universitar.

Totuși, în foișoare și în hamace nu se poate locui…


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “La Universitatea de Vest din Timişoara, studenții nu au locuri în cămine, iar rectorul integrează refugiați

Lasă un răspuns