La Timișoara, studenții dau și peste 1.000 de euro pentru un loc în cămin!

camin

E nebunie maximă cu locurile de cazare în căminele studenţeşti. Dacă până acum se ştia că oferta din unităţile universităţilor de stat este mult sub cererea studenţilor, iată că nici măcar căminele particulare nu mai pot face faţă solicitărilor venite.

CITEȘTE ȘI: Mașină a Poliției Rutiere, implicată într-un accident de circulație în vestul țării

Concret, locurile de cazare din aceste imobile au fost ocupate încă din urmă cu câteva luni, acum nemaigăsindu-se nimic disponibil. Fenomenul este cu atât mai interesant cu cât preţul lunar pentru un asemenea loc într-un cămin din apropierea Complexului Studenţesc din Timişoara este de 125 de euro, la care se adaugă cheltuielile de întreţinere.

Asta înseamnă că într-un an universitar, costurile trec de 1.000 de euro, sumă suportată, iată, de tot mai multe familii. Într-o încăpere pot sta doi studenţi. Există şi apartamente pentru mai multe persoane, însă şi acolo s-au epuizat locurile.

Condiţiile nu sunt asemenea celor hoteliere (nu există aer condiţionat, balcon, nici birouri în încăperi), iar camerele au câte 20 de metri pătraţi, fără bucătărie. Cu toate acestea, părinţii studenţilor aproape că se bat pentru un astfel de loc, ceea ce arată preocuparea tot mai accentuată a acestora pentru asigurarea unui confort sporit copiilor.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns