La Timișoara, șantierele au intrat în vizorul polițiștilor locali

constructii 3

Potrivit HCL 159/2016, persoanele juridice, fizice şi fizice autorizate care execută lucrări de construcţii, reparaţii şi demolări la clădiri sau lucrări edilitar-gospodăreşti nu au voie să depoziteze pământul rezultat din lucrările de construcţii pe un amplasament, fără aprobarea emisă de serviciile de specialitate.

CITEȘTE ȘI: Anunț de ultimă oră despre bursele școlare! Cât vor primi elevii

Nu este permisă nici murdărirea căilor publice ca urmare a activităţilor de încărcare –descărcare a mijloacelor de transport, să nu preparare mortarele sau betoanele direct pe sol. În schimb, trebuie să efectueze lucrări de salubrizare a domeniului public şi a amplasamentelor organizărilor de şantier aprobate, atât pe parcursul derulării lucrărilor edilitar –gospodăreşti cât şi la finalizarea lor, să ia măsuri de împiedicare a producerii şi răspândirii prafului în şi din incinta organizărilor de şantier, pe traseul lucrărilor şi pe amplasamentele de lucrări de demolare construcţii, să amenajeze căi de acces din organizările de şantier până la căile şi drumurile publice, să ia măsuri de asigurare a unei rampe de spălare sau de curăţare a roţilor autovehiculelor și utilajelor de orice fel care părăsesc organizările de şantier şi neluarea măsurilor necesare pentru a preveni murdărirea căilor publice și să ia măsuri de asigurare a recipientelor de precolectare a deşeurilor menajere la punctele de lucru.

Totodată trebuie să țină cont că este interzisă depozitarea direct pe trotuar, sol, sau pe carosabilul străzilor a materialele de construcţie: mortar, beton, nisip, balast, pământ rezultat din săpături, alte deşeuri, iar domeniul public nu trebuie ocupat cu astfel de materiale. În caz de nerespectare a acestor prevederi, cei în cauză riscă sancțiuni de până la 2500 lei. Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului au aplicat anul acesta 11 astfel de amenzi, iar anul trecut 142 de sancțiuni în cazul unor nereguli similare depistate la diverse societăți care desfășoară lucrări.

Un exemplu este și cel al unei societăți de rețele de telecomunicații, RDS&RCS, care a efectuat lucrări de intervenție pe str. Piatra Craiului și unde, deși existau avize, nu au fost respectate toate prevederile referitoare la modul de lucru, prevăzute în HCL 159/2016, fiind sancționată cu 2500 lei. De altfel cetățenii din zonă au și reclamat unele nereguli privind lucrările respective. Polițiștii locali vor verifica în continuare astfel de situații, luând măsurile legale care se impun în funcție de situația constatată la fața locului.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “La Timișoara, șantierele au intrat în vizorul polițiștilor locali

  1. Interesant, activitate sustinuta la politia locala!

    Cati politisti sunt platiti la serviciul respectiv daca intr-un an au aplicat 142 sanctiuni:12 luni=11.83sanct/luna:30zile/luna== ….. 0.39 sanctiuni/ZI!????

    Activitate, nu gluma!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *