La Timișoara s-a deschis un magazin cu delicatese ungurești originale (foto)

unguri 2

La Timișoara s-a deschis un magazin cu delicatese ungurești originale (foto)

Ambrózy Delicatess & Café este noua atracție pentru timișorenii doritori de bunătăți culinare, dulci și sărate, băuturi și alte produse tradiționale maghiare, deschis în centrul Timișoarei, la parterul Casei Maghiare de pe Bulevardul Revoluției din 1989, la numărul 10.

unguri 4

Magazinul oferă peste 800 de produse, de la dulciuri, ceaiuri, siropuri, mezeluri și produse de băcănie ambalate, produse lactate și condimente, la bere, pălincă, celebrul Unicum și numai puțin de 60 soiuri de vinuri din toate zonele Ungariei: Balaton, Eger (Sânge de Taur), Tokaji, Vilany, Szekszard și altele îndrăgite.

unguri 3

“Prima dată a trebuit să renovăm totul aici, pe urmă să amenajăm. Și cred că am reușit să aducem timișorenilor o gamă foarte largă de produse, puțin spre gama premium.

Tamas Peter consul onorific la Ungariei seful proiectului

Sunt sigur că timișorenii au dorit un magazine cu produse <made in Hungary>. Și nu vorbesc doar de populația de limba maghiară. Foarte mulți timișoreni cunosc aceste produse, ei merg des în Ungaria, fac cumpărături acolo. Dar suntem deschiși și la sugestii, dacă ni se cer anumite produse, le vom aduce aici”, a spus Tamás Péter, consulul onorific al Ungariei la Timișoara, președintele Asociației Bastionul.

Magazinul cu produse „Hungarikum” poartă numele baronului Ambrózy – una dintre personalitățile timișorene care au contribuit financiar la construcția Casei Maghiare în anul 1930.

unguri 6

O altă încăpere a fost amenajată ca o librărie, de unde se pot achiziționa cărți, reviste și ziare în limba maghiară. Băcănia are și o cafenea unde inventatorul Francesco Illy, născut la Timișoara, în 1892, este la el acasă.

unguri 1 1

“Încă mai avem de lucru în interior. Tot timpul mai e de făcut ceva. Ne bucurăm că deja funcționează bine Casa Maghiară. Avem cel puțin zece organizații (UDMR, ziarul Uj Szo, Asociația Bastionul, Asociația Diaspora etc.), se țin activități culturale, degustări de vin. Trăim, dar renovăm încăpere cu încăpere. Anul acesta vom termina Sala de bal, punctul central al Casei Maghiare. La subsol amenajăm acum și o mică sală de concerte, pentru 200 de persoane. Permanent este de făcut ceva, sunt două clădii mari.

Am fost foarte fericiți că am reușit să renovăm și fațada, cred că mulți timișoreni apreciază acum aspectul clădirii”, a mai declarat Tamás Péter.

unguri 5

Acest gen de magazine dedicate, cu produse tradiționale ale comunităților etnice din Timișoara nu au existat până acum. Ambrózy Delicatess & Café nu este doar un magazin, ci un concept, un exemplu ce ar putea fi urmat de reprezentanții și antreprenorii din comunitățile germană, bulgară sau sârbă din Banat.

unguri 7

Ambrózy Delicatess & Café este deschis de marți până vineri de la ora 10 la ora 17:30 și sâmbăta între orele 10 și 16.

CITEȘTE ȘI: O masă de aer rece va traversa România. La Timișoara, temperaturile scad cu aproape 20 grade


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “La Timișoara s-a deschis un magazin cu delicatese ungurești originale (foto)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *