La Timişoara, nou-născuții nedoriți ar putea fi abandonați legal într-un „baby box”

maternitate 2

Mamele care nu pot avea grijă de nou-născuți îi vor putea lăsa la poarta spitalelor, dacă inițiativa lansată de o asociație timișoreană va avea ecou în rândul parlamentarilor. Această practică este văzută ca ultimă soluție la o situație de criză.

Asociația ”Darul Vieții” solicită legiferarea plasării de instalații speciale de tip ”baby box” în zidurile exterioare ale spitalelor, unde bebelușii pot fi depuși în condiții de siguranță. Măsura vizează prevenirea pruncuciderii și abandonului la voia întâmplării a nou-născuților.

De asemenea, o altă solicitare se referă la crearea posibilității legale ca femeia însărcinată care consideră că nu poate crește copilul să îl încredințeze spre adopție imediat după naștere, după modelul Statelor Unite, Marii Britanii și Australiei.

Totodată, Asociația ”Darul Vieții” din Timișoara cere Guvernului și Parlamentului României să creeze instrumente prin care să sprijine familia și femeia în criză de sarcină.

Astfel, se solicită restricționarea legii avortului la cazurile grave de handicap, viol sau în situația în care viața mamei este pusă în pericol, dar și acordarea, după a 14-a săptămână de sarcină, a unei indemnizații pentru femeia însărcinată, care să o sprijine în acoperirea nevoilor speciale care apar în această perioadă.

În plus, este așteptată crearea unui cadrul legal pentru ca mama care a pierdut sarcina să își poată înmormânta copilul, dar și posibilitatea de a beneficia de oficierea unei slujbe religioase similare celor acordate copiilor decedați la scurt timp după naștere și nebotezați.

Pe parcursul lunii martie, în 133 de localități din România și Republica Moldova, se desfășoară mai multe activități dedicate mamei și copilului și condamnării avortului. În Timișoara, toate cultele creștine și organizațiile pro-viață și pro-familie derulează acțiunea de veghe – ”40 de zile pentru viață” – în fața Clinicii de Ginecologie ”Odobescu”, urmând ca în 25 martie să aibă loc ”Marșul pentru viață”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns