La Timișoara, Ministrul mediului ne-a promis Pădurea Verde

Ministrul mediului, apelor şi pădurilor, Costel Alexe, a fost prezent, ieri, la Timișoara, la invitația parlamentarilor din același partid cu el. Motivul principal al declarațiilor oficiale făcute cu acest prilej a fost legat de susținerea trecerii din administrarea publică a statului român în administrarea publică a municipalităţii timişorene a Pădurii Verzi, pentru ca obiectivul să fie parc natural în adevăratul sens al cuvântului.

CITEȘTE ȘI: Semnal de alarmă: Covid-19 a suferit mutații. Tot mai mulți tineri fac forme severe

„În acest moment, discuţia se rezumă la avizul pe care trebuie să-l mai primim de la Ministerul Justiţiei, pentru transferarea de la Romsilva în administrarea publică locală, valabilă pentru mai multe judeţe.În discuţia cu Ministerul Justiţiei trebuie să spunem cât din această pădure va trece la administraţia publică locală să o amenajeze ca parc. Eu am discutat cu cei de la Romsilva să identifice în toate judeţele României păduri care nu au fost de recreere sau nu au funcţionalitate de pădure-parc, să putem da drumul la amenajări silvice, pentru că astfel vom reuşi să facem acest lucru pentru comunităţile României, nu doar pentru marile oraşe”, a declarat Costel Alexe.

Conform ministrului, în luna august s-ar putea finaliza procedurile cu Ministerul Justiţiei pentru transferul pădurii de la Romsilva la municipalitate. „Vom readuce la Timişoara Pădurea Verde. Este o frustrare a timişorenilor că de atât timp ea nu ne aparţine. Noi am realizat un plan, că în momentul în care va fi transferată de la Romsilva la municipalitate, va deveni pădure-parc. Vin şi acum cu angajamentul ferm al municipalităţii de a investi atât cât este necesar pentru a pune în valoare o asemenea comoară pe care Timişoara o are ca moştenire. Suntem pe procedură şi sper să facem cât mai curând inaugurarea transferului pădurii”, a spus Nicolae Robu, edilul-șef al Timișoarei.

Primăria din urbea de pe Bega are în administrare, la ora actuală, doar 50,5 hectare din Pădurea Verde, plus alte 6,5 hectare pe care este amenajată Grădina Zoologică, dintr-un total de 628 de hectare. Municipalitatea încearcă de mai mulți ani să primească de la guvern Pădurea Verde pentru a o transforma în pădure-parc și a crește cota de spațiu verde pe cap de locuitor.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

2 Comments
Mishu 31 iulie 2020
Ferește Doamne Pădurea Verde de mîna drujbarului dement de la Bocsig ! Mai asta lipsea, să intre dementul ăla cu drujbele în Pădurea Verde ! Să vedeți acum promisiuni și explicații. Autostradă pentru bicicliși în Pădurea Verde și alei pietonale asfaltate ca în Elveția, dar pentru asta trebuie tăiați arborii bătrîni și bolnavi care prezintăun risc pentru pietoni, bicicliști și pentru fîntînile cîntărețe cu luminițe verzi pe pereți tip Bocsig (acolo nu s-au făcut pentru că ăia au avut noroc de alt primar, nu de dl. Prof. dr. ing. Niciolaie Robu) care vor veghea plimbările prin pădure în miezul nopții ! Mai vreți vreun copac în picioare în jurul Timișoarei ? Ieșiți la vot și puneți ștampila pe oricine altcineva în afară de oligofrenul dement, mitoman, narcisist și grandoman care ocupă acum postul de edil șef în Timișoara ! Haideți la vot ca să scăpăm orașul de cea mai năprasnică urgie care s-a abătut asupra lui, mai grea decît ocupația otomană și decît epidemia de ciumă, pînă cînd dementul nu distruge chiar totul în fosta capitală a Banatului !
anonim 31 iulie 2020
O fi mostenire de la taica'su ? Ce picioare-n cur ar merita imbecilu !