La Timișoara începe Întâlnirea Internațională a Tinerilor Ortodocși. Participă Patriarhul Daniel și președintele Academiei Române

La Timișoara începe Întâlnirea Internațională a Tinerilor Ortodocși. Participă Patriarhul Daniel și președintele Academiei Române

La Timișoara începe Întâlnirea Internațională a Tinerilor Ortodocși. Participă Patriarhul Daniel și președintele Academiei Române.

La Timișoara se fac ultimele pregătiri pentru Întâlnirea Internațională a Tinerilor Ortodocși, care are loc, la acest sfârșit de săptămână.

Sunt așteptați peste 6.000 de oameni în Parcul Rozelor astăzi, la deschiderea evenimentelor.

CITEȘTE ȘI: Natura s-a dezlănțuit din nou: oameni evacuați, străzi și case inundate, copaci doborâți de vânt și mașini avariate în 19 județe

Alături de participanți, organizatori și  invitați, vor fi prezenți Patriarhul Daniel, președintele Academiei Române Ioan-Aurel Pop și mai mulți reprezentanți ai bisericii, din țară și din străinătate.

Înalpreasfinția Sa Ioan, Mitropolitul Banatului,  spune că ediția de la Timișoara are ca tematică prietenia, iar cu tinerii se va discuta inclusiv despre droguri și trafic de persoane.

ips ioan 1 1

În program, conform radiotimisoara, este prevăzută și o slujbă specială la Catedrala Mitropolitană, susținută de părinți de la schitul românesc Prodromu, de pe Muntele Athos, în noaptea de vineri spre sâmbătă.

Sâmbătă după-amiaza va avea loc Procesiunea Prieteniei, în memoria eroilor Revoluției din 1989, cu pornire din  Complexul studențesc din Timișoara.

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *