La Timişoara, ca-n snoavele cu Nastratin Hogea

În mod normal sau dacă se urmează recomandările specialiştilor, toaletarea arborilor se face toamna sau primăvara. În Timişoara, din păcate, lucrurile se petrec uneori cu totul altfel, după cum decid cei de la primărie, ca în snoavele cu Nastratin Hogea.

Recent, pe strada Cernăuţi, în dreptul blocului cu numărul 19, pe arborii din faţă au fost lipite afişe care îi avertiza pe toţi cetăţenii din zonă să nu parcheze autoturismele pentru că vor fi toaletaţi copacii. Mulţi dintre cei care locuiesc în cartier s-au bucurat, mai ales că arborii ajunseseră cu coronamentul atât de jos încât pentru unii pietoni era destul de dificil de trecut fără să se lovească de crengile crescute răzleţ.

Zis şi făcut, în dimineaţa zilei programate, un domn îmbrăcat cu o vestă fluorescentă păzea locul unde urma să se execute operaţiunea de toaletare a copacilor. Munca echipei s-a lăsat însă cu surprize: doar vreo trei arbori au fost toaletaţi de crengile laterale, în rest totul a rămas neschimbat.

Teiul din faţa blocului B18 arată în continuare deplorabil, fiind uscat de aproape doi ani. Ceva mai încolo, tot pe strada Cernăuţi, copacii au rămas neatinşi, doar cel de pe colţ a fost „aranjat” serios.

Privind strada în lung şi-n lat, ne-am adus aminte de „Podul lui Păcală”. Aşa au lucrat şi vajnicii muncitori: din doi în… cinci sau chiar mai rar.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns