La Slatina Timiş se lucrează la regularizarea pârâului Slatina. Valoarea lucrărilor depăşeşte un milion de euro

slatina timis

În perioada iunie-iulie 2018, în arealul spațiului hidrografic Banat, s-au produs inundații care au generat pagube semnificative populației și obiectivelor socio-economice și de infrastructură.

În consecință, Guvernul României, la propunerea Ministerului Apelor și Pădurilor, a impus realizarea în regim de urgenţă a lucrărilor de refacere a construcţiilor hidrotehnice afectate.

În acest context, Administrația Națională „Apele Române”(ANAR), prin Administrația Bazinală de Apă Banat (ABA Banat), a propus, pentru județul Caraș-Severin, regularizarea pârâului Slatina, în localitatea Slatina Timiș. Valoarea totală a acestei investiții este de 4.896.00 lei, suma fiind alocată prin HG 582/2018 din fondul de intervenție aflat la dispoziția Guvernului.

Lucrările care se execută în cadrul acestui obiect de investiții sunt lucrări de reprofilare a albiei pârâului Slatina pe 2000 m și consolidări de maluri pe 1510 m.

În luna septembrie a fost semnat contractul de lucrări și a fost predat amplasamentul constructorului. De asemenea, în luna octombrie deja s-au realizat lucrările de reprofilare a albiei pe întreaga lungime cuprinsă în planul de execuție, iar în acest moment se lucrează la consolidările de mal cu gabioane.

Cursul de apă Slatina este afluent de stânga al râului Timiș care, din cauza capacității reduse de transport a albiei minore și majore în localitatea Slatina Timiș și a colmatării albiei minore,  a produs inundații în localitate, în urma precipitațiilor abundente înregistrate în intervalul 13-14 iunie 2018 pe tot arealul județului Caraș-Severin, producând pagube materiale gospodăriilor riverane, lucrărilor de artă (drumuri) și altor obiective socio-economice.

Conform graficului de execuție, termenul de finalizare a lucrărilor este sfârșitul anului 2018.

 

radioresita.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns