La școala Waldorf din Timișoara se ridică un nou corp de clădire

La școala Waldorf din Timișoara se ridică un nou corp de clădire

La școala Waldorf din Timișoara se ridică un nou corp de clădire

Liceul Waldorf din Timișoara va beneficia de un nou corp de clădire care va cuprinde 8 clase, o sală multifuncțională și 13 săli pentru ateliere, laboratoare și cabinete.

”Am început azi (ierni – n.r.) construcția noului corp de clădire la școala Waldorf. E un spațiu educațional gândit din start ca un loc pentru comunitatea de elevi, părinți și profesori.

Mă bucur că reușim în Timișoara să construim școli, dar mai e mult de muncă. Din păcate, în acest moment, infrastructura școlară este încă mult subdimensionată față de necesar și doar construind corpuri de clădire putem recupera acest decalaj.

CITEȘTE ȘI: Explozie la parterul unui bloc din vestul țării. Un bărbat a suferit arsuri pe 80% din suprafața corpului

Avem în construcție peste 80 de săli de clasă în întreg orașul. La Waldorf ridicăm 8 clase, o sală multifuncțională mare și 13 săli pentru ateliere, laboratoare, cabinete.

E o mare satisfacție că putem lua parte la nașterea unei noi clădiri educaționale și că putem pune sufletul și filozofia noastră de educație în această clădire, pentru ca ea să fie un loc cu respect pentru copii, pentru contribuția și talentul pe care-l vor aduce în societate”, spune Dominic Frotz, primarul Timișoarei.

Proiectul este finanțat din fonduri nerambursabile în cadrul POR 2014-2020, apelul “POR/317/10/1/Creşterea gradului de participare la nivelul educaţiei timpurii și învățământului obligatoriu, în special pentru copii cu risc crescut de părăsire timpurie a sistemului/1/Creşterea gradului de participare la nivelul educației timpurii și învățământului obligatoriu, în special pentru copii cu risc crescut de părăsire timpurie a sistemului”.

Procentul de 2% care revine drept contribuție proprie a solicitantului pentru derularea proiectului va fi acoperit de Fundația Rudolf Steiner.

Câștigătorul licitației de execuție este NEDEX GRUP. Valoarea totală a contractului este de 19 milioane de lei, fără TVA. Durata de realizare a investiţiei este de 15 luni.

Liceul Waldorf Timișoara a fost înființat în anul 1991 ca școală de stat, cu specific de pedagogie alternativă. În cadrul Liceului se întâlnesc toate formele de învățământ preuniversitar: grădiniță, școală primară, școală gimnazială, liceu.

Liceul Waldorf Timișoara lucrează pe baza teoriei pedagogice a lui Rudolf Steiner și se bazează pe antropologia dezvoltată de el în cursurile de introducere în cunoaşterea omului ţinute în toamna anului 1919.

În lume, acest sistem educativ are o largă răspândire.

În același timp, fiind o școală de stat, Liceul Waldorf Timișoara respectă legislația stabilită de către Ministerul Educaţiei Naționale.

Activitatea școlară în cadrul Liceului Waldorf Timișoara se desfășoară în conformitate cu programele specifice și planul-cadru de învăţământ al alternativei educaţionale Waldorf, aprobate de către Ministerul Educației Naționale.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *