La școală dispare ceva din catalog: Unde lucrează mama și tata?

Elevii nu vor mai fi obligați să dea detalii despre părinți la școală. Inspectoratele școlare și directorii școlilor au primit o informare prin care li se cere învățătorilor și diriginților să nu mai ceară elevilor informații despre locul de muncă, ocupația sau profesia părinților, pentru catalog.

Școala nu mai are dreptul să știe ce profesii au reprezentanții legali ai elevilor și să le treacă în catalog. Care este motivul principal

Ministerul Educației a trimis o informare către inspectoratele școlare și directorii școlilor prin care li se solicită diriginților și învățătorilor să nu mai solicite părinților elevilor informații cu privire la locul de muncă, ocupația sau profesia lor.

CITEȘTE ȘI: Coloane de maşini la ieşirea din ţară prin Nădlac: se aşteaptă două ore pentru trecere

Potrivit documentului obținut de edupedu.ro, profesorii diriginți și învățătorii nu mai au voie să îi întrebe pe părinții elevilor unde lucrează, ce funcție sau ce meserie au, pentru a nota datele acestea în catalog.

Rubricile cu ocupația părinților vor rămâne goale

Mai exact, ministerul educației anunță că ”începând cu anul școlar 2021 – 2022, profesorii diriginți și învățătorii nu vor solicita, colecta și prelucra informații cu privire la locul de muncă, ocupația sau profesia părinților/reprezentanților legali ai elevilor”.

În cazul în care aceste rubrici sunt prevăzute în catalog, acestea vor rămâne goale, mai arată ministerul Educației.

”Această solicitare vine în sprijinul asigurări echității și egalității de șanse, indiferent de contextul social și de statutul socio-economic al familiei”, precizează informarea.

”Până la actualizarea actelor de studiu, profesorii diriginți și învățători vor completa doar rubricile referitoare la adresa și numărul de contact al părinților reprezentanților legali ai elevilor”, se încheie informarea ministerului Educației.

Precizarea vine în contextul în care cataloagele școlare conțin o filă în care profesorii erau nevoiți să completeze, în afară de datele de contact ale părinților, și profesia și ocupația lor.

Pe de altă parte, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că în curând va emite un ordin de ministru comun cu ministerul Sănătății, în care se vor stabili noile reguli potrivit cărora va debuta noul an școlar, în contextul în care pandemia persistă.

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “La școală dispare ceva din catalog: Unde lucrează mama și tata?

  1. De ce au trebuit 30 ani sa eliminati asa ceva din catalogul scolar?  Din pacate in epoca ceausista era f important ca elevii sa fie complet deschisi ca o carte, locul de munca al parintilor era un avantaj. Personal a vazut cu ochii mei favoritismele, notele f bune, tratamentele preferentiale. Erai copil de mama casnica erai marginalizat. Erai copil de aviator sau medic, curgeau notele de 10.  De ce au trecut 30 si…de ani ca sa eliminati asta ???? 

Lasă un răspuns