La pasajul Popa Șapcă vor începe lucrările. Cum va arăta zona

Popa Sapca 1

Pasajul subteran Popa Şapcă este amplasat în zona centrală a municipiului Timişoara, asigurând legătura dintre centrul oraşului şi cartierele Lipovei și Aradului.

Primăria a predat amplasamentul constructorului care va realiza lărgirea pasajului la patru benzi. La ora actuală, deschiderea este de 8,5 metri, iar circulaţia auto este strangulată în zonă, deplasarea autovehiculelor făcându-se pe două sensuri de circulaţie atât în zona pasajului, cât şi a străzilor Popa Şapcă, Aristide Demetriade şi Antenei.

Scopul lucrării de lărgire a pasajului de sub calea ferată şi a celor trei străzi este de a se obţine o fluidizare a traficului. Modernizarea celor trei străzi, coroborată cu crearea pasajului subteran Popa Şapcă, va scurta semnificativ timpii de circulaţie şi eliberează intersecţiile existente.

Cum va arăta zona?

Strada Popa Şapcă, cuprinsă între sensul giratoriu de la Punctele Cardinale şi strada Aristide Demetriade, va avea patru benzi de circulație, cu o lățime a părții carosabile de 14 metri, precum și 47 de locuri de parcare longitudinale. Strada Aristide Demetriade este împărţită simetric faţă de pasajul de cale ferată Popa Şapcă, fiind necesară amenajarea intersecţiei.

Lățimea acesteia va rămâne aceeași, doar în intersecţia cu Bulevardul Antenei se va amenaja a treia bandă pentru viraj la stânga. Bulevardul Antenei, cuprins între strada Aristide Demetriade şi intersecţia amenajată sub formă de sens giratoriu între Calea Sever Bocu și strada Mitropolit Dr. Vasile Lazarescu se va lărgi la patru benzi de circulaţie. Va fi asigurată legătura cu Inelul II de circulație, printr-o intersecţie amenajată ca sens giratoriu.

pasajul Popa Sapca

Pasajul propriu-zis va avea o lățime de 23 de metri, cu patru benzi de circulaţie, iar gabaritul pe verticală va fi de 4,65 metri. În cadrul proiectului sunt cuprinse și relocări, modernizări sau înlocuiri ale rețelelor de utilități. Valoarea contractului este de 23,999 de milioane de lei plus TVA, iar durata lucrărilor este de un an și jumătate.

Reamintim că, recent, a fost predat către constructor și amplasamentul pentru lărgirea pasajului Jiul. Deocamdată, nu s-a emis ordinul de începere a lucrărilor, întrucât fiecare firmă trebuie să obțină încă un aviz de la CFR.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

4 thoughts on “La pasajul Popa Șapcă vor începe lucrările. Cum va arăta zona

  1. …deci sa inteleg ca dupa viaduct inspre mall tot pe 2 benzi se va circula…si atunci la ce mai facem aceasta modificare? doar ca sa aruncam banii pe feresatra (pardon era cat p’aci sa zic vopsea de par)…?daca nu vor fi 4 benzi de circulatie pe antenei…..aiurea. mic-robule….vedea-te-as la dna!

    1. Pt. vasilicul micul robu, care nu stie sa citeasca, e prost sau face pe prostul:

      „Bulevardul Antenei, cuprins între strada Aristide Demetriade şi intersecţia amenajată sub formă de sens giratoriu între Calea Sever Bocu și strada Mitropolit Dr. Vasile Lazarescu se va lărgi la patru benzi de circulaţie”.

  2. mai citeşte odată:) „Bulevardul Antenei, cuprins între strada Aristide Demetriade şi intersecţia amenajată sub formă de sens giratoriu între Calea Sever Bocu și strada Mitropolit Dr. Vasile Lazarescu se va lărgi la patru benzi de circulaţie.”vezi sa nu iti crape fierea de venin:)

Lasă un răspuns