La Oradea se amenajează Strada Diasporei, pentru românii dispuşi să se repatrieze. Se concesionează câte un teren de 500 mp

La Oradea se amenajează Strada Diasporei, pentru românii dispuşi să se repatrieze. Cât costă metrul pătrat

La Oradea se amenajează Strada Diasporei, pentru românii dispuşi să se repatrieze. Se concesionează câte un teren de 500 mp

Primăria Oradea a început la finalul săptămânii trecute lucrările de amenajare a străzii Diasporei, informează Bihoreanul, citat de g4media.ro.

Constructorii au la dispoziţie trei luni pentru amenajarea infrastructurii şi asfaltarea noii străzi.

„Executantul lucrărilor şi-a adus materialele şi utilajele în teren şi, în momentul de faţă, a început săpăturile pentru amenajarea reţelelor de canalizare care vor fi la cea mai mare adâncime”, a declarat şeful Direcţiei Tehnice din cadrul Primăriei Oradea, Sebastian Marchiş.

Strada Diasporei a fost înfiinţată la propunerea fostului primar Ilie Bolojan. Aici urmează să fie puse la dispoziţia românilor care doresc să se repatrieze din străinătate în Oradea zece loturi de casă de circa 500 metri pătraţi.

„Parcelarea amplasamentului a fost făcută, acum se realizează utilităţile, iar ulterior locurile de casă vor fi scoase la licitaţie”, a declarat viceprimarul Marcel Dragoş.

Cel mai probabil procedura de selecţie va avea loc în toamna acestui an, după amenajarea străzii.

Potrivit unei Hotărâri de Consiliu Local adoptată în primăvara anului 2022, în primă fază cele zece amplasamente vor fi scoase la licitaţie doar în vederea concesionării. Tarifele pornesc de la 25,5 lei/mp pe an şi vor fi actualizate cu rata inflaţiei.

CITEȘTE ȘI: Piață volantă într-o comună de lângă Timişoara

Repatriaţii vor putea cumpăra terenul aferent locuinţei doar după doi ani de la construirea şi notarea ei în CF la un preţ care va fi stabilit de evaluator la acea dată.

Totuşi, noii proprietari nu vor putea vinde locuinţa decât după cinci ani de la notarea ei în CF.

Foto: arhivă cu titlu ilustrativ


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *