La noapte trecem la ora de vară! Cum vom potrivi ceasurile

România trece la ora oficială de vară, ceasurile urmând să fie date înainte cu o oră, astfel încât ora 3 va deveni ora 4. Se va întâmpla în noaptea de sâmbătă spre duminică (24 spre 25 martie), nu doar în România, ci în toate țările Uniunii Europene. Astfel, ziua de duminică, 25 martie 2018, va avea 23 de ore, în loc de 24.

Ora oficială de vară este aplicată între ultima duminică din luna martie şi ultima duminică din octombrie. România a aderat la ora de vară în anul 1932.

Vă reamintim că Uniunea Europeană decisese, în luna februarie a acestui an, prin majoritatea voturilor deputaților, ca anul să nu mai fie împărțit în ora de iarnă și ora de vară.

La sfârșitul anului trecut, Lituania a înaintat o cerere prin care îi cerea Uniunii Europene să renunțe la ora de vară. Asta pentru că era inutilă și punea în dificultate o mare parte din locuitori. Lituania susținea că majoritatea oamenilor consideră enervant că trebui să-și adapteze ceasurile de două ori pe an.

Rezoluția a fost votată de majoritatea deputaților, urmând ca România și restul statelor membre să o adopte, după ce își vor da acordul.

Acest lucru, însă, nu s-a mai întâmplat, dar nu este exclusă varianta eliminării orei de vară/iarnă de la toamnă sau începând cu anul viitor.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns