La Muzeul Național de Artă Timișoara au ajuns toate operele de artă pentru expoziția „Brâncuși”

La Muzeul Național de Artă Timișoara au ajuns toate operele de artă pentru expoziția Brâncuși

La Muzeul Național de Artă Timișoara au ajuns toate operele de artă pentru expoziția Brâncuși

”L-am adus pe Brâncuși acasă! Au sosit la Muzeul Național de Artă Timișoara toate operele de artă pentru expoziția Brâncuși!”, a anunțat președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica.

Lucrările au fost transportate cu mașini speciale dotate cu sistem antișoc, sistem de ancorare și sistem de securitate complet închis și izolat, care nu poate fi accesat din cabină. Transportul a fost urmărit prin satelit cu indicarea locației exacte a mașinilor în orice moment.

Lucrările lui Brâncuși se vor bucura de același nivel ridicat de securitate și în interiorul Muzeului Național de Artă Timișoara deoarece Consiliul Județean Timiș a investit în sistemul de supraveghere și control acces.

CITEȘTE ȘI: Campanie caritabilă. Strângere de fonduri pentru pregătirea, în străinătate, a personalului medical de specialitate al Institutului de Boli Cardiovasculare Timişoara

Expoziția „Brâncuși: surse românești și perspective universale” reprezintă o ocazie unică de a admira, în România, lucrările cu valoare de patrimoniu universal ale artistului, precum Sărutul, Măiastra, Pasărea în văzduh, Muzele (Dra Pogany și Muza adormită), Somnul, Peștele sau Capul de copil, dar și de a descoperi lucrări mai puțin cunoscute.

Evenimentul este finanțat de Consiliul Județean Timiș și organizat de Muzeul Național de Artă Timișoara în parteneriat cu Fundația Art Encounters și Institutul Francez din România.

Sursa foto: captură video


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *