La moaște, cu buletinul. Doar credincioșii din Iași au voie la pelerinajul de Sfânta Parascheva

pelerinaj 2

Moaştele Sfintei Parascheva se sărută anul acesta cu buletinul în mână. Aseară, autorităţile din Bucureşti au anunţat că interzic accesul pelerinilor din alte localităţi. Nu au lamurit însă şi cum anume vor face asta şi nici ce vor păţi intruşii. Singura decizie luată astăzi: racla cu moaştele nu va mai părăsi catedrala.

Peste 100.000 de credincioşi erau aşteptaţi în inima Moldovei de Sfânta Parascheva. În mod paradoxal, anul acesta, de la marele pelerinaj vor lipsi tocmai pelerinii. Decizia a fost luată din cauza creșterii numărului de cazuri noi de infectare cu coronavirus.

Interdicţia este valabilă de pe 8 până pe 15 octombrie, cât ţine sărbătoarea de la Iaşi. În această perioadă, autocarele cu pelerini nu vor avea voie în oraş

Raed Arafat, secretar de stat: Riscul major nu este numai participarea la fața locului, riscul major este pe durata transportului, în autocare, în timpul în care se deplasează către localitatea respectivă sau înapoi acasă.

Marius Dangă, consilier Prefectură Iaşi: Vom face filtre la intrarea în judeţ sau la intrarea în municipiu care să verifice ca cei care intră în oraş, evident, prin eşantion.

Decizia, anunţată aseară, a luat prin surprindere autorităţile locale. Nu ştiu cum vor proceda dacă se vor trezi la coadă cu pelerini din alte zone.

Multe curse de autocar au fost anulate deja, la fel şi rezervările la hotel.

Anul acesta, vor lipsi şi tradiţionale sarmale împărţite credincioşilor de Sfânta Parascheva, iar racla cu sfintele moaşte nu va mai fi scoasă afară, decât în cazul în care numărul celor care vin să se închine este foarte mare.

sursa: observator.tv


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns