La mare, cu formulare

Sezonul estival a adus  o nouă explozie a tarifelor de cazare pe litoralul românesc. Cei care se așteptau ca prin dispariția tichetelor de vacanță să se revină la prețurile dinaintea acordării acestora, care erau mult mai mici, s-au înșelat.

CITEȘTE ȘI: Județul Timiș, sub cod galben: avertizare de ploi și furtuni

Tichetele au fost retrase, dar tarifele nu numai că nu au scăzut, dar au înregistrat chiar creșteri. Așa se face că s-a ajuns ca pentru o noapte de cazare să se plătească chiar și de trei ori mai mult față de vara anului 2018, ultima fără tichete de vacanță. Interesant este că, în ciuda acestor noi creșteri, cererea este foarte mare și mulți hotelieri deja și-au epuizat locurile.

O cameră la un hotel de trei stele, în plin sezon, trece de 400 de lei/noapte, în timp ce pentru un apartament în blocurile noi din Mamaia Nord, unde turiștii trebuie să se autogospodărească, se plătește chiar și 800 de lei pe noapte. O explicație pentru cererea uriașă este dată și de oferetele mai puțin atrcative venite din alte țări în acest sezon. Mitul cu ieftineală din Grecia începe să se atenueze, iar condițiile impuse de multe state pentru călători îi fac pe aceștia să aleagă litoralul românesc.

Astfel, în Grecia și în multe alte țări, este obilgatorie prezentarea certificatului care să ateste vaccinarea sau rezultatul unui test molecular PCR. De asemenea, copiilor peste șase ani li se face un test la intrarea în țară. Pe lângă asta, sunt verificați, aleatoriu, și alți călători. Un lucru care a scăzut elanul turiștilor este și formularul de identitate a persoanei (PLF), din cauza căruia se produc multe aglomerări în vămi, ceea ce duce la mari întârzieri în trafic.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns