La înscrieri, la grădiniţele de top nu mai e înghesuială

inscriere gradinita 2

Vineri s-a încheiat prima etapă de înscriere la grupa mică în grădininiţe şi, spre surprinderea multora, au fost locuri suficiente. La Grădiniţa cu program prelungit „Nikolaus Lenau” sunt, potrivit planului de şcolarizare, 90 de locuri pentru cei din grupa mică şi au fost înscrişi peste o sută de prichindei.

Pentru a putea face o selecţie a micuţilor, unitatea de învăţământ a stabilit câteva criterii specifice, însă a fost luat în considerare doar cel al vârstei, micuţii să fi împlinit trei ani.

Spre deosebire de alţi ani în care Grădiniţa cu program prelungit nr. 22, de pe strada Semenic, era foarte căutată de părinţii micuţilor, în prezent problema prichindeilor înscrişi a fost rezolvată cu uşurinţă, suplimentându-se doar câteva locuri.

Lavinia Supuran, inspector şcolar de specialitate din cadrul inspectoratului şcolar, ne-a declarat: „Anul acesta nu am avut probleme cu înscrierile în grădiniţe, datorită faptului că grupele au fost constituite şi din 30 de copii, şi nu din 20, cum se impunea anul trecut. Reglementarea acestei probleme este şi urmare a scăderii natalităţii, numărul copiilor fiind tot mai mic de la un an la altul”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns