”La Două Bufnițe” găzduiește lucrările unor artiști. Unul dintre ei dedică operele… câinilor săi

baraka 3

Una dintre cele mai cunoscute librării din Timișoara se transformă, timp de patru luni, în galerie de artă, unde va fi prezent grupul de artiști Baraka.

Spațiul librăriei ”La Două Bufnițe” e astfel conceput încât să găzduiască, pe lângă sute de titluri, și opere de artă. ”Avem acest proiect care se numește Artist la Bufnițe – asta înseamnă un artist, o lucrare, o lună de zile.

Ideea proiectului este să aducem și arta plastică în librărie, să se regăsească și iubitorii de artă printre cărți, dar este și un exercițiu de atragere a iubitorilor de carte către arta plastică contemporană”, explică Raluca Selejan, una din cele două asociate ale librăriei.

Altfel, pe rând, fiecare care din cei patru artiști care formează grupul de creație Baraka va fi prezent pe simeza librăriei din Timișoara, în calitate de ”Artist la Bufnițe”, seria fiind deschisă, săptămâna aceasta, de Paul Feier, care expune gravuri.

Paul este masterand în anul al II-lea al Facultății de Arte și Design a Universității de Vest din Timișoara. Are 23 de ani și a participat la mai multe expoziții de grup, începând cu 2013, ultima fiind Instalart / Sculptură. 000 inspired by Constructim, în toamna anului trecut. A pus în CV numeroase evenimente artistice în țară și străinătate.

”Simt că lucrările mele ar trebui luate ca atare nimic mai mult. Seria nu s-a încheiat , e work in progress, e posobil să mai insist asupra ei. Dedic lucrările câinilor mei, Samantha si Jolie. Câinii mei sunt surorile mele, eu sunt la rându-mi un câine, un fel de maidanez ce a fost forțat să crească în casă, iar acum e liber”, spune Paul Feier.

Entitatea artistică Baraka este formată din patru tineri masteranzi ai Facultății de Arte și Design din cadrul Universității de Vest Timișoara, specializarea Sculptură și Pictură: David Iancu, Paul Feier, Adrian Popa, Mihai Toth.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns