La Berlin se va deschide prima grădiniță pentru gay și lesbiene: s-au înscris deja 60 de copii

La Berlin se va deschide prima grădiniță pentru gay și lesbiene: s-au înscris deja 60 de copii

La Berlin se va deschide prima grădiniță pentru gay și lesbiene: s-au înscris deja 60 de copii

Grădiniță pentru gay și lesbiene la Berlin – Este primul proiect de acest fel din Germania: în primăvară se va deschide un centru de zi pentru copii gay și lesbiene în Berlin-Schoeneberg.

Instituția va face parte din ceea ce este cunoscut sub numele de proiectul „diversitatea vieții la Südkreuz” (Ella-Barowsky-Str. 27/28, Schöneberg).

În clădire, Schwulenberatung Berlin (centrul de consiliere pentru homosexuali) plănuiește o casă pentru mai multe generații pentru homosexuali, bisexuali, transsexuali și intersexuali, un centru de consiliere și case de bătrâni.

Și, de asemenea, grădinița (centrul de zi), care constă din facilitățile „Pink Tiger” și „Yellow-Green Panther”. Toate sub sigla LSBTI*, adică persoane lesbiene, gay, bisexuale, transgender și intersexuale, anunță Bild.

Grădiniță gay și lesbiene la Berlin: Conceptul

Centrele de zi ar trebui să dea un exemplu despre cum este să fii gay sau lesbiană. „Ar trebui să fie, de exemplu, zece cărți obișnuite pentru copii și trei în care prințul se căsătorește cu un prinț”, explică directorul de consiliere gay Marcel de Groot (60 de ani).

Ar trebui să fie mai ușor pentru cei mici să facă outing mai târziu, dacă nu sunt heterosexuali. De Groot declară: „În sine, conceptul nostru este același cu cel al altor centre de zi. Modul de viață LGBTI* ar trebui pur și simplu să fie puțin mai vizibil.”

CITEȘTE ȘI: Un copil de 6 ani din vestul țării, dispărut de acasă, găsit decedat în albia unui râu

În anunțul de angajare pentru managerul centrului de zi, cuvântul cheie „Cerințe” era: „Apartenența la LGBTI* sau cunoașterea foarte bună a mediului de viață al LGBTI*”.

Între timp, au fost găsiți un director de grădiniță și un adjunct. „Unul dintre cei doi aparține LGBTI*”, spune de Groot. Căutarea educatorilor este încă în desfășurare. „Dar noi nu refuzăm pe nimeni care este hetero și încă crede că este un lucru bun”, spune bărbatul de 60 de ani.

Locurile la grădiniță

Un total de 93 de copii urmează să fie educați la Südkreuz – sunt deja 60 de preînregistrări. Se spune că băieții și fetele nu trebuie să știe încă dacă sunt gay sau lesbiene… Toți copiii sunt acceptați. Înscrierile vin de la familii „curcubeu”, dar și de la berlinezi care pur și simplu locuiesc în apropiere.

„Un cuplu de părinți au luat legătura cu noi pentrul fiul căruia îi place să poarte o rochie și agrafe de păr de ziua lui”, spune directorul general. „Ei speră că acest obicei va găsi mai multă acceptare la noi decât la centrul de zi anterior”, conform ziarulromanesc.de.

Ce este LGBTI? Acum există multe nume diferite pentru oamenii care aparțin comunității curcubeului. LSBTI este o variantă germană a LGBTI.

Literele LSBTI* reprezintă persoanele care sunt lesbiene, gay, bisexuale, transsexuale sau intersexuale și care exprimă diversitatea sexuală. Asteriscul de la sfârșit are scopul de a include toate celelalte identități de gen și este parte integrantă a abrevierei. Uneori, asteriscul este înlocuit și cu un plus. Una peste alta, LSBTI* înseamnă același lucru cu termenul englez LGBTI* (lesbiană, gay, bi, trans, inter).

Grădiniță pentru gay și lesbiene la Berlin – Avocatul pedofiliei, în consiliul centrului

O problemă de personal la grădinița pentru gay-lesbiene dă deja dureri de stomac: avocatul pedofiliei, Rüdiger Lautmann (86 de ani) face parte din consiliul de administrație al centrului de consiliere pentru homosexuali, scrie Bild.

Acuzația frecvent exprimată împotriva lui: El pledează pentru pedofilie. În 1994 a publicat cartea „Die Lust am Kind. Portretul pedofilului”…

Lautmann însuși respinge această acuzație. „Nu sunt un „avocat” al abuzului sau al pedofiliei; mai degrabă, am încercat să-i înțeleg pe autorii pedofili și să le descriu modul de operare.”

De asemenea, se spune că ar fi fost membru al Grupului de lucru pentru sexualitatea umană, care, printre altele, a publicat broșura „Copilul și sexualitatea” în 1997. Acolo se spune: „Cu toate acestea, unii se simt obligați să avertizeze inițial și în general împotriva sexualității între copii și adulți, chiar dacă practic o afirmăm”.

Lautmann a fost, de asemenea, implicat într-o moțiune în 1979 care solicita eliminarea secțiunii 176, care incriminează actele sexuale asupra copiilor sub vârsta de 14 ani.

Directorul general De Groot spune: „Domnul Lautmann nu are nimic de-a face cu afacerile de zi cu zi, ideea grădiniței a venit de la noi..”


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *