La Belle Époque, în imagini pline de graţie

La Belle Époque, în imagini pline de graţie

La Belle Époque, în imagini pline de graţie

Într-o lume elegantă şi rafinată, în care frumuseţea îşi spunea pretutindeni cuvântul, lumea saloanelor stilate populate cu doamne cu talia cambrată, înveşmântate în vaporoase rochii lungi vă invită să păşiţi, preţ de-o călătorie nostalgică prin timp, reprezentanţii Muzeului Banatului.

CITEȘTE ȘI: Zile de foc pentru pompierii timișeni

”Perioada cunoscută drept La Belle Époque, care a avut loc între anii 1871 și 1914, a fost una de prosperitate și schimbare socială în Europa, caracterizată de o creștere economică semnificativă și de progrese în tehnologie și cultură. Pe teritoriul actualei Românii, această perioadă a fost marcată de dezvoltarea rapidă a orașelor, de modernizarea infrastructurii și de creșterea numărului de femei care au început să iasă din case și să se implice în viața publică.

Femeile au obținut dreptul de a vota și de a se educa, și au început să ocupe poziții din ce în ce mai semnificative în viața politică și culturală a țării.

Doamnele şi domnişoarele din clasa de mijloc și înalta societate din acea perioadă călătoreau în Franța și adoptau stilul parizian în îmbrăcăminte și modă. Erau puternic influențate de acest stil și își petreceau timpul în cafenele și teatre, participând la evenimente mondene și socializând cu prietenii și familia.

Erau adesea văzute purtând rochii lungi și elegante, împodobite cu dantelă și mărgele, și aveau părul coafat în stiluri sofisticate”, transmit cei de la MNaB.

Fotografiile din imagine se află în mansarda B2 a Bastionului Maria Theresia, în cadrul expoziției „Memoria obiectelor și cultura urbană din vestul României”, unde cei ce iubesc frumosul sunt aşteptaţi de marți până duminică, în intervalul orar 10 – 18.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *