La „Badea Cârţan” s-a lucrat ca la… piaţă

badea cartan 1 1

Mai bine de şase luni au aşteptat timişorenii să fie reamenajată Piaţa „Badea Cârţan”, timp în care comercianţii au fost mutaţi în altă locaţie, din zona Traian.

CITEȘTE ȘI. Gest șocant în vestul țării. Un preot s-a împușcat în cap

Se spune că dacă aşteptarea e mai lungă, şi noul spaţiu este mai primitor, mai modern, mai utilat.

Nu se prea poate spune aşa ceva în cazul pieței „Badea Cârţan”, noua construcţie aducând prea puţin cu forma finală care s-a dorit şi la care se aşteptau timişorenii.

CITEȘTE ȘI: Procurorii DIICOT au declanșat Operațiunea ‘Ziua Z’ – 238 de percheziții în Timiș și în alte 29 de județe

În primul rând, nu mai e posibil accesul în piaţă dinspre biserică, hala fiind închisă dintr-un motiv tipic balcanic: lucrările nu au fost făcute aşa cum trebuie şi riscă să se prăbuşească acoperişul, provocând accidente!
badea cartan 3
Aşa că accesul în piață este restricţionat în bună măsură, cu toate că s-a lucrat vreme bună la refacerea ei.

CITEȘTE ȘI: Chef Cătălin Scărlătescu a primit… trei lingurițe la o cofetărie din Timișoara. A trecut în etapa următoare

Nu e de mirare că nici comercianţii nu se mai înghesuie în piaţă: aproape jumătate din mese sunt libere, conturând o imagine dezolantă.

„E foarte scump. O masă costă 500 de lei pe lună, iar un vânzător ar avea nevoie de trei-patru mese pentru a-şi expune marfa.

CITEȘTE ȘI. 17 elevi implicați într-un accident rutier produs în Timiș. Foto

De multe ori nu ajungi să scoţi banii care i-ai dat pe mese, pentru că nici lumea nu mai vine în piaţă. Peste tot sunt supermarketuri, magazine cu legume şi fructe, aşa că rar mai vine lumea la piaţă.

La fiecare colţ de stradă există câte un magazin care scoate afară roşiile şi cartofii, ca să ademenească lumea.

CITEȘTE ȘI. Dezastru în Timișoara după doar câteva ore de ploaie. Foto

În plus, au venit în oraş multe supermarketuri, care de care mai atrăgătoare, unde oferta este foarte bogată, iar oamenii spun că acolo pot să cumpere în condiţii mult mai civilizate. Aşa că de ce să mai vină la piaţă? Eu cred că pieţele sunt pe cale de dispariţie şi vor mai exista doar aşa, ca decor…

Problema este că după ce că toate merg prost, nici nu suntem ajutaţi, într-un fel sau altul”, își spune oful un comerciant din „Badea Cârţan”.

Nici producătorii nu par a fi mai optimişti. Deşi s-a făcut mare zarvă cu încurajarea acestora, pentru a expune produse autohtone în pieţe, numărul lor este extrem de redus, aproape nesesizabil.

O parte preferă să-şi vândă marfa direct marilor comercianţi, iar alţii se orientează spre zilele în care există pieţe volante, unde se pare că există cerere mare pentru produse românești, cumpărate direct de la producător.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *