La aproape 40 de grade Celsius, o mare parte a judeţului Timiş stă cu gunoiul pe străzi

gunoi 26

E supărare mare în multe localităţi timişene. Nemulţumirile pleacă de la faptul că au reapărut mai vechile probleme semnalate şi în timpul iernii, când nu a mai fost ridicat gunoiul de pe străzi. Situaţia cea mai alarmantă este în zona Sânnicolau Mare, unde resturile menajere nu au mai fost luate de la sfârşitul săptămânii trecute.

În aceste condiţii, au apărut grămezi de gunoi, containerele au crăpat, practic, sub greutatea celor aruncate, iar mirosurile pestilenţiale fac traiul un adevărat coşmar. Totul a plecat de la faptul că firma responsabilă cu colectarea gunoioului, „Brai-Cata” SRL, nu şi-a mai onorat obligaţiile contractuale.

Mai exact, angajaţii acesteia, chiar dacă ridică gunoiul, nu mai pot să-l depoziteze, întrucât au fost blocaţi la staţia de transfer de la Jimbolia, unde trebuia adus gunoiul. Cei de la staţia de transfer, adică firma „Polaris”, invocă faptul că „Brai-Cata” are restanţe financiare uriaşe, fapt pentru care au fost nevoiţi să blocheze aducerea gunoiului.

Dănuţ Groza, primarul oraşului Sânnicolau Mare, e foc şi pară din cauza acestui blocaj care afectează serios întreaga comunitate:

„Înotăm printre gunoaie. N-au plătit cei care colectează şi, din această cauză, am rămas cu gunoiul pe străzi. Cei de la ADID Timiş ne-au promis că situaţia se va debloca, dar nu s-a rezolvat nimic. Domnul director Romeo Ursu nici nu mai răspunde la telefon. Este o situaţie de urgenţă şi singura soluţie pe care am găsit-o este să intervenim cu maşinile noastre, ale societăţii consiliului local.

Suntem pregătiţi, stăm cu maşinile în curte şi cu angajaţii gata de lucru. Sper să nu fie probleme la staţia de transfer şi să fim acceptaţi acolo, pentru că noi plătim. ne asumăm acest gest, pentru că situaţia este disperată. Sunt unele străzi din Sânnicolau Mare unde gunoiul nu a mai fost ridicat de trei săptămâni. Brai-Cata este o firmă tare neserioasă, mi-am dat seama de la început că nu îşi va onora contractul.

Până acum, le-am dat celor de acolo amenzi de 300.000 de lei şi tot nu au înţeles nimic. Nici colectare selectivă nu se mai face. Sperăm să nu fie probleme din cauză că transportăm noi gunoiul, pentru că în acest caz îl vom duce în faţă la ADID”.

Chiar dacă îşi asumă decizia de a transporta în astfel de condiţii gunoiul, Primăria Sânnicolau Mare riscă să aibă neplăceri chiar din cauza firmei „Brai-Cata”. Aceasta ar putea reclama lipsa licenţei de colectare din partea societăţii primăriei, caz care s-ar putea lăsa cu amenzi.

O situaţie neplăcută este şi în zona  Deta, cu deosebirea că aici gunoiul stă neridicat doar de două zile. Petru Roman, primarul din Deta, este ceva mai optimist, sperând ca situaţia să fie deblocată în urma discuţiilor de la ADID:

„Eu nu sunt atât de nemulţumit de cei de la Brai-Cata. La noi şi-au respectat graficul de colectare, mai puţin în privinţa sticlei. Problema e la staţia de transfer, unde se încasează sume uriaşe, fără a se face mai nimic”.

Mai multe imagini în ziarul „Renaşterea bănăţeană” de joi, 22 august!


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “La aproape 40 de grade Celsius, o mare parte a judeţului Timiş stă cu gunoiul pe străzi

  1. Sa ne cacam in toate firmele pirat aduse de la dracvu in praznic, puse numai pe furat.
    La fel si in inutilitatea pe nume ADID!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *