La a zecea aniversare, Calpe Gallery are ”Păzitori”

Calpe

Calpe Gallery a găzduit ieri, în prezenţa a doi invitaţi de marcă, părintele profesor Ştefan Negreanu şi scriitorul Robert Şerban, vernisajul primei expoziții din noul deceniu al galeriei, expoziția de artă sacră a artiștilor Alin și Karla Pater, intitulată ”Păzitori”, care va rămâne deschisă până în 24 aprilie şi va putea fi vizitată de luni până vineri între orele 15-17 sau cu programare la tel. 0724 380303.

„Karla și Alin Pater au un spirit artistic modern care face pe deplin dovada că nu și-au pierdut memoria canonică. Expoziția lor este o împreună-lucrare.

CITEȘTE ȘI: E-Distribuţie Banat a actualizat lista cu întreruperile de curent programate în această săptămână

Un Discurs al tăcerii în care chipuri de sfinți, diafane forme, ordonează lumea în registre eshatologice. Hieratică și caldă, lumea pictată de Karla și Alin Pater aduce la lumină cea mai smerită materialitate, o așează într-o năzuință ascensională care se plasează în proximitatea sublimului revelației. Simți peste tot, în această expoziție, un freamăt al sufletului care însoțește energiile cerești în contemplație. Credință. Jertfă. Curaj. Iubire.

O simplitate gravă, o privire iconică fecundă. Pictura lor, de-o reală vocație și calitate canonică, o mărturisește. Caligrafia desenului, fervoarea expresivă a gestului artistic, bogăția culorilor și a sensurilor, se dezvăluie ca un nou revelator între tradiția iconică consacrată și prospețimea și noutatea adusă de ei, în această expoziție, în exprimarea inefabilă a sacrului.

Karla și Alin Pater trăiesc un timp al gravității și al deplinei maturități artistice, un timp rodnic și pur, într-o lume contemporană tot mai îndepărtată de Axa verticalității și după mai bine de 2000 de ani de artă creștină, putem afirma cu toată certitudinea , că << pictura este sora mică a misticii>>” , scrie Doina Mihăilescu, care le-a fost profesor celor doi artişti.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *