La 35 km de Timişoara se respiră cel mai curat aer din vestul ţării! În sat sunt zeci de parcele libere pentru case, vândute cu 3 – 5 euro/mp

stanciova

La 35 km de Timişoara se respiră cel mai curat aer din vestul ţării! În sat sunt zeci de parcele libere pentru case, vândute cu 3 euro/mp. Conform primarului orașului Recaș, Teodor Pavel, de care aparţine localitatea respectivă, Stanciova, aceasta e concluzia unui studiu de mediu recent.

Printre factorii care contribuie la aceasta sunt enumerați relieful, pădurile și condițiile de microclimat. Dacă totul se va confirma și la următorul studiu și chiar dacă nu, satul Stanciova, până la care acum se poate ajunge pe asfalt, va putea deveni o atracție pentru cei ce investesc într-o locuință și o doresc amplasată într-un mediu ecologic.

Primarul afirmă că primăria deține 60-70 de terenuri bune de construit, dar și că, în acest sat privilegiat de mama-natură, există alte 150 de plațuri goale disponibile, aparținând unor proprietari privați. Localitatea are rețea de apă stradală și drumuri pietruite, până și cele forestiere fiind… așijderea.

stanciova timis

De asemenea, la școală a fost amenajat un parc de joacă pentru copii. Un alt argument puternic pentru opțiunea de a edifica o casă aici este prețul redus al terenului intravilan, care se vinde cu 3-5 euro pe metru pătrat.

Dacă doritorul de a se stabili la țară nu se mulțumește doar cu aerul curat și prețul mic al terenului și vrea, de exemplu, un plaț de jumătate de hectar, cu casă și anexe pe el, îl poate găsi în alt sat aparținător, până la care se ajunge tot pe asfalt, la Bazoșu Vechi, acolo unde locurile de casă sunt de minim 2.000 de metri pătrați, dar, în mod obișnuit, de 5.000.

Și în această localitate există apă trasă pe toate străzile, un parc reabilitat și împrejmuit, străzi pietruite, iar trei dintre ele asfaltate. Cine cumpără un teren cu gândul la viitor, îl poate dezmembra în cinci parcele, care să-i aducă nu doar un loc pentru casa cea nouă, ci și bani. Aceasta, însă numai dacă se grăbește… încet.

Satele aparținând micului oraș viticol Recaș pot deveni o atracție, având în vedere criteriile amintite, dar și perspectivele lor de dezvoltare, pentru investiții sau afaceri imobiliare.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “La 35 km de Timişoara se respiră cel mai curat aer din vestul ţării! În sat sunt zeci de parcele libere pentru case, vândute cu 3 – 5 euro/mp

Lasă un răspuns