Klaus Iohannis, precizări despre închiderea piețelor. Care sunt spațiile care vor rămâne deschise și în ce condiții

piata 13

Președintele Klaus Iohannis a fost întrebat la finalul unei declarații de presă care este motivul pentru care s-a decis închiderea piețelor în aer liber și dacă nu se teme că această măsură va duce la aglomerarea supermarketurilor. Potrivit șefului statului, piețele tradiționale românești, organizate în aer liber, vor rămâne deschise. 

De ce ați decis închiderea pietelor în aer liber și a supermarketurilor nu. Luați în calcul că poate exista o aglomerare a magazinelor alimentare după această decizie, a fost întrebarea adresată lui Iohannis după declarația de presă susținută în județul Maramureș, acolo unde președintele se află într-o vizită de lucru.

„Mulțumesc ca ați ridicat această problemă. Aseară am vorbit despre măsuri și mai degrabă generic despre închideri de piețe și târguri. Am ajuns la concluzia că probabil soluția cea mai înțeleaptă ar fi să se închidă cele care funcționează în spații închise și să fie lăsate să funcționeze piețele în spatii deschise. Dacă lucrurile nu se agravează, pieţele în spaţii deschise vor funcționa, fiindcă este toamnă, sunt micii agricultori care acum vor să vină să-şi vândă produsele, este perioada în care foarte mulţi români îşi fac proviziile pentru iarnă. Desigur, vor trebui luate toate măsurile necesare, dar piețele tradiționale românești vor rămâne deschise. Însă vor fi verificări, trebuie respectate măsurile de igienă și de impiedicare a răspândirii virusului”, a declarat Klaus Iohannis.

Noile restricții care se aplică în România începând de luni, 9 noiembrie

România intră în carantină parțială, de luni, 9 noiembrie. Toate școlile din țară vor trece în sistem online, angajații – atât de la stat, cât și cei de la privat, vor lucra în regim de telemuncă dacă au această posibilitate, iar masca de protecție va fi obligatorie în toată țara.

În toate localitățile din România, se propune interzicerea circulației persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 23.00 – 05.00, iar târgurile și piețele ar urma să fie închise. Lista cu măsurile introduse de Guvern a fost publicată într-o hotărâre a CNSU.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *