Kirchweih-ul nemţilor din Văliug, sărbătorit în acest sfârşit de săptămână la poale de Semenic

Kirwai Valiug

Kirchweih-ul nemţilor din Văliug, sărbătorit în acest sfârşit de săptămână la poale de Semenic.

În comuna cărăşeană Văliug va avea loc duminică, 3 octombrie Kirchweih-ul sau sărbătoarea de hram a Bisericii Romano-Catolice din localitate.

Conform tradiţiei de secole, etnicii germani organizează un alai al portului popular pe străzile localităţii, înalţă Pomul Belşugului şi organizează o suită de dansuri în costume tradiţionale şvăbeşti.

CITEȘTE ȘI: Organizaţii ale elevilor, părinţilor şi profesorilor semnalizează o urgență: Din școli lipsesc testele anti-COVID

Potrivit organizatorilor, programul cultural al celui de-al 161 – lea hram al lăcaşului de cult va debuta la ora 13.30 pe ritmurile fanfarei din Steierdorf-Anina. Sfânta Liturghie de hram va fi săvârşită de la ora 15.00, iar la 16.15, în piaţeta din faţa Primăriei comunei cărăşene se va consuma un bogat program cultural susţinut de formaţiile de dansuri populare germane „Enzian” din Reşiţa.

 

radioresita


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Kirchweih-ul nemţilor din Văliug, sărbătorit în acest sfârşit de săptămână la poale de Semenic

  1. Dar  nu cumva  santem  in pandemie , ori  doar pentru  poporul  roman  este pandemie – avand in vederre  ca tov .  Presedinte este de alta etnie  poate face o derogare  de  virus .

Lasă un răspuns