Karcher WD3 – unul dintre cele mai bune aspiratoare posibile, la un super preț

Karcher WD3 - unul dintre cele mai bune aspiratoare posibile, la un super preț

Dacă aveți nevoie de un aspirator cu sac de clasă medie, ieftin, dar cu multă putere și performanță, atunci vă recomand să evaluați Karcher WD3. Este, de fapt, un aspirator cu recipient cu o putere de bază foarte bună, de 1.000 de wați, și capabil să aspire totul, de la moloz la lichide.

În plus, are un corp solid din oțel inoxidabil, nu se teme de șocuri și menține o forță de aspirare constantă în orice moment. Credeți-ne când vă spunem că este foarte greu să găsiți un aspirator atât de performant (fără să cheltuiți o avere) în acest segment de piață.

 

Karcher WD3 Classic sau WD3 Premium?

 

În primul rând, există două versiuni ale aspiratorului Karcher WD 3. De fapt, sunt aproape identice, deci au aceleași avantaje, dar există un mic detaliu care le diferențiază: Premium are un recipient din oțel inoxidabil, în timp ce WD 3 Classic este fabricat în întregime din plastic dur.

 

Care dintre ele este mai convenabilă? Dacă doriți cu adevărat să faceți economii, plasticul costă mai puțin, dar oferă în continuare o rezistență ridicată la impact. Oțelul, pe de altă parte, costă mai mult, dar este mai ușor de curățat. Există, de asemenea, o a treia versiune (WD3 P EU-II), complet din plastic și echipată cu o priză pentru scule electrice.

 

Aspirator Karcher WD3 Premium

 

Înainte de a începe cu caracteristicile acestui aspirator Karcher, am dori să reiterăm că informațiile pe care le veți citi se aplică și la versiunea clasică. Singura diferență este că modelul WD 3 tradițional nu are un corp din oțel, ci este fabricat în întregime din plastic dur.

 

  1. Motor și putere

 

Vom începe imediat cu unul dintre marile puncte forte ale Karcher WD3, și anume puterea sa de aspirare. Motorul are o putere de 1.000 de wați și reprezintă o sinteză perfectă de putere și consum redus, astfel încât să satisfacă și nevoile facturii de utilități. În al doilea rând, are o putere de aspirare reală de 200 de wați de aer și, prin urmare, este capabil să aspire orice.

 

Aspirator Karcher găsiți pe Emag

 

Puteți să-l utilizați chiar și pe șantierul rămas în urma modernizării unui apartament și chiar aspiră totul, de la praf la moloz, tencuială, gresie spartă și așa mai departe. Bineînțeles că este capabil să absoarbă lichide, așa cum am menționat deja, dar vom ajunge la acest aspect mai în detaliu imediat!

 

  1. Aspirarea lichidelor

 

Fiind un aspirator cu recipient, aspiratorul Karcher WD3 Premium sau Classic nu are nicio problemă atunci când vine vorba de aspirarea lichidelor. Acest lucru înseamnă că veți putea curăța și încăperi cu murdărie umedă, precum și murdărie uscată, cum ar fi garajele sau subsolurile. Și nu va trebui să vă faceți griji cu privire la deteriorarea motorului, deoarece recipientul în cauză este proiectat tocmai pentru aspirarea universală (cu un filtru dublu și o duză pentru solide și lichide).

 

De la pământ la noroi, așadar, veți ști întotdeauna că puteți conta pe un aliat valoros pentru a curăța (la propriu) mizeria!

 

  1. Filtru universal

 

Atunci când cumpărați un aspirator cu recipient, trebuie să acordați întotdeauna atenție tipului de filtru cu care este echipat produsul. De obicei, pe o gamă de buget veți găsi două tipuri separate de sisteme de filtrare, care trebuie alternate în funcție de tipul de murdărie pe care trebuie să o aspirați. Pe scurt, aspiratoarele ieftine nu vă permit să aspirați în același timp murdăria solidă și lichidă, obligându-vă să montați un filtru corespunzător de fiecare dată când trebuie să aspirați una sau alta.

 

Aceasta nu este o problemă în cazul aspiratorului Karcher WD3 Premium și nici în cazul versiunii clasice, mai puțin costisitoare. Acest lucru se datorează faptului că ambele modele montează un filtru universal cu cartuș, care vă permite să aspirați orice tip de murdărie (solidă sau lichidă) fără a fi nevoie să schimbați niciun filtru.

 

  1. Coș și sac

 

În pachet veți găsi și o pungă de fleece, și este corect să ne întrebăm: pentru ce naiba este asta? ractic, sacul servește drept filtru, deoarece protejează capul motorului de pătrunderea prafului fin. Prin urmare, ar trebui montat ca măsură de precauție atunci când știți că veți aspira praf fin, cum ar fi praful de ciment sau făina.

 

În schimb, dacă trebuie să aspirați resturi de dimensiuni medii, cum ar fi pietriș și moloz, puteți renunța la sac. Ce se întâmplă cu lichidele? În acest caz, nu trebuie să o potriviți deloc. În cele din urmă, aș dori să vă reamintesc că recipientul are o capacitate totală de 17 litri. Deși nu este foarte mare, este suficientă pentru a curăța o suprafață de câțiva metri pătrați fără a fi nevoie să îl goliți tot timpul!

 

  1. Funcția de suflare

 

Pare greu de crezut, dar ambele versiuni ale aspiratorului Karcher WD3 integrează o funcție de suflare. Acesta este un extra foarte rar în sectorul de aspiratoare entry-level, așa că am dori să subliniem acest lucru. Despre ce anume vorbim? Aveți posibilitatea de a monta furtunul pe o a doua gaură de intrare, care se află în partea din spate a recipientului. În acest fel, se inversează fluxul de aer generat de motor, transformând aspiratorul în suflantă.

 

La ce se folosește? De exemplu, îl puteți folosi pentru a mătura frunzele de pe aleea de acces sau pentru a sufla așchiile de lemn produse de prelucrarea lemnului în atelierul dumneavoastră. Este, de asemenea, excelent pentru a sufla praful din colțurile și crăpăturile greu accesibile cu ajutorul unei duze. Deși nu este la fel de puternic ca o suflantă de grădină adevărată, vă asigurăm că își face treaba foarte bine!

 

  1. Accesorii furnizate

 

Accesoriile pentru aspiratoarele Karcher sunt foarte bogate și interesante. Deși nu este la fel de extins ca în cazul produselor de nivel profesional, acesta include o serie de duze și alte dotări suplimentare care fac ca recipientul să fie deosebit de versatil. Iată o listă completă:

 

– Furtun flexibil (2 metri lungime)

– Furtun de aspirație rigid (0,5 metri)

– Duză plată universală (solide și lichide)

– Filtru universal cu cartuș

– 1 sac de praf

 

Dacă acest lucru nu este suficient pentru dvs., luați în considerare faptul că Karcher oferă multe alte accesorii, dar va trebui să le cumpărați separat. Secțiunea finală a furtunului are un sistem de interblocare detașabil, care vă permite să schimbați duzele fără dificultate. Pentru a vă oferi un exemplu concret, ați putea cumpăra o perie specială, astfel încât să puteți aspira praful și părul de animale de companie de pe covoare.

 

  1. Curățarea și golirea coșului

 

La fel ca în cazul tuturor rezervoarelor de calitate, Karcher WD 3 are un „cap” care poate fi îndepărtat cu ușurință, permițându-vă să faceți două lucruri: să scoateți, să curățați sau să înlocuiți filtrul cu cartuș și să goliți rezervorul. În plus, sistemul Pull & Push vă permite să deschideți capacul cu ușurință la dezarmare, făcând acest pas și mai ușor.

 

În ceea ce privește filtrul cu cartuș, Karcher recomandă înlocuirea acestuia după aproximativ 12 luni, dar, desigur, depinde de cât de intensă este utilizarea recipientului. În plus, curățarea filtrului este foarte ușoară: pur și simplu spălați-l sub jet de apă, lăsați-l să se usuce și introduceți-l înapoi în carcasa sa!


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *