„Jupânii” Timișoarei n-au probleme cu parcarea

Despre funcționarii la stat se pot spune multe. Sindicatele din domeniu ne-ar putea face capul calendar cu problemele pe care le întâmpină acești oameni, atât de oropsiți de soartă, cu salariile reduse și, din când în când, tăiate pentru a deveni și mai mici. Desigur, funcționarii români nu sunt dintre cei mai fericiți de pe planetă, nici din punct de vedere financiar, nici ca perspective profesionale.

La Timișoara, însă, au parte și de privilegii comparativ cu cetățenii obișnuiți, mai ales dacă dețin și o poziție favorabilă în organigramă. Una dintre cele mai spinoase probleme din centrul Timișoarei – unde își au sediul cele mai importante instituții – o constituie parcările.

Un șofer RATT a închis uşa în faţa unei mame, plecând cu copilul care urcase în autobuz

Cel puțin în anumite privințe, angajații din administrație, dar și din alte reprezentanțe ale statului sunt scutiți de stresul zilnic al căutării unui loc de parcare, precum și de plata acestuia. Contribuabilul, în schimb, nu are acces în aceste spații devenite private prin bunul plac al unor „jupâni”, dar care se află, de fapt, pe domeniul public.

În fața Palatului Administrativ din Timișoara, acolo unde își au sediul consiliul județean și prefectura, nu parchează nici o persoană de rând. Locurile sunt în permanență rezervate pentru șefii acestor instituții, ca și pentru oaspeții acestora.

parcare CJT

În stânga clădirii, se află o parcare cu barieră în care cetățenii veniți cu probleme la CJT sau la Prefectura Timiș nu au acces, aici fiind primite doar autoturismele celor care sunt angajați ai celor două autorități publice.

Când se desfășoară ședințe în plen la consiliul județean, nici măcar funcționarii nu mai sunt primiți, pentru că aleșii trebuie să aibă un loc de parcare asigurat, nu cumva să meargă prea mult pe jos sau – Doamne, ferește! – cu tramvaiul.

parcare primarieLa primărie, aleși pe sprânceană

Primăria Timișoara dispune, la rândul său, de o parcare mult mai încăpătoare decât cea a CJT, pe care s-a făcut stăpână de mulți ani, deși și aceasta se află tot pe domeniul public.

Barierele și indicatoarele îi avertizează pe „neaveniți” că nu au ce căuta înăuntru.

În principiu, angajații municipalității au locul de parcare asigurat, ca nu cumva să fie siliți să achite vreo taxă TimPark.

Totuși, mai sunt primite și autoturisme străine de instituție, dar cardurile cu care se poate intra sunt distribuite după un algoritm necunoscut, în funcție de simpatiile unor apropiați ai conducerii.

Cu sau fără privilegii?

Modul în care cei care se instalează la conducerea administrației locale îi privesc pe cei care i-au ales este ilustrat foarte bine de stilul în care gestionează și acest subiect doar aparent banal. Marea provocare pentru candidați ar fi putut-o constitui și instituirea unei egalități cu ceilalți timișoreni pentru angajații primăriei, ai CJT și ai prefecturii în materie de parcare.

Paramedic SMURD din Timişoara, salvator şi în timpul liber

Dacă autoritățile locale tot n-au reușit să întreprindă nimic în privința rezolvării acestei probleme, măcar să se pună zilnic în aceeași postură cu oamenii de rând. Dar, la noi, se pare că avem cetățeni mai egali decât alții și ne complacem în această situație…


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Un raspuns la “„Jupânii” Timișoarei n-au probleme cu parcarea

Lasă un răspuns