Judeţul Timiş, lider naţional la tranzacţiile cu terenuri

teren USAMVB

Timişul este judeţul cu cea mai mare suprafaţă agricolă, dar, în acelaşi timp, se detaşează şi ca lider naţional al pieţei funciare. Potrivit datelor Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI), în judeţul Timiş s-au perfectat pe parcursul anului trecut nu mai puţin de 8.866 de vânzări-cumpărări de teren arabil.

Numărul tranzacţiilor funciare din judeţul timişean este mai mare cu aproape 1.200 faţă de judeţul de pe poziţia a doua, care este tot unul vestic, Aradul, unde în 2017 s-au înregistrat 7.670 de suprafeţe agricole. Pe locul al treilea în acest clasament naţional s-a situat anul trecut judeţul Dolj, cu 7.373 de tranzacţionări de terenuri arabile.

Ca volum total al vânzărilor de imobile, incluzând toate tipurile – clăriri rezidenţiale şi cu alte destinaţii, precum şi terenurile cu diverse categorii de folosinţă – Timişul a ocupat în 2017 locul al patrulea la nivelul ţării, cu 35.068 de proprietăţi vândute. Pe primele trei poziţii s-au plasat Bucureștiul, cu 82.477 de tranzacţii imobiliare consemnate de ANCPI, Cluj, cu 43.774 şi Ilfov, cu 41.687.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns