Judecătorii timişoreni se află adesea la… cheremul expertului contabil

Judecătorii timişoreni se află adesea la… cheremul expertului contabil. Multe dintre procesele aflate pe rolul instanțelor de judecată din Timiș bat pasul pe loc din cauza rapoartelor de expertiză financiară. Ele sunt întocmite de economiști acreditați la Ministerul Justiției și, deși numărul acestora este generos (circa 300), termenele de depunere precizate de experți sunt excesiv de mari.

De exemplu, în celebrul dosar ”Poli I” (privind acordarea unor sume de bani din bugetul CJT pentru echipa locală de fotbal), procesul a trenat luni în șir pentru că persoana desemnată nu a reușit să depună expertiza contabilă mai repede. Expertul a fost chiar amendat de instanță, însă legislația nu permite o altă măsură coercitivă.

La fel se întâmplă și în dosarul în care Titu Bojin (fostul președinte al CJT) este judecat pentru abuz în serviciu. Cauza sa a fost amânată, până acum, de șase ori pentru că expertul nu a depus raportul solicitat de instanță.

Și acesta a fost amendat între timp cu 5.000 de lei, dar, din câte se pare, sancțiunile pecuniare nu au efectul scontat, mai ales că onorariul încasat pentru un asemenea raport se ridică la câteva mii de euro.

0 Comments

No Comment.