Societatea Timișoara: Jos mâinile de pe justiție!

Jos mâinile de pe justiție!

După decizia de excludere din magistratură a judecătorului Cristi Dănileț, Societatea Timișoara a emis un comunicat de presă,  intitulat „Jos mâinile de pe justiție!”, prin care își exprimă dezaprobarea față de decizia Secţiei pentru judecători a CSM.

CITEȘTE ȘI: Proteste de amploare în fața Ministerelor Educației și Sănătății: Elevii ies în stradă

„Am luat act de excluderea judecătorului Cristi Danileț din magistratură. Anunțăm pe această cale că am înțeles mesajul, care este cât se poate de clar. Justiția rămâne sub controlul politicului, chiar dacă instituțiile europene ne vor sancționa.

Legile justiției vor rămâne așa cum au fost gândite de Liviu Dragnea, Florin Iordache și Tudorel Toader

Asta chiar dacă PNL a strâns voturi pe un discurs împrumutat din stradă, de la cei ce făceau cordoane în jurul palatelor de justiție pentru a-i apăra pe magistrați.

Un troc acceptat de toată lumea: control politic asupra justiției contra pensii speciale intacte. Așadar, ne este perfect limpede: magistrații care nu acceptă noua ordine vor fi excluși din magistratură.

Gestul CSM-ului se adresează și societății civile, pe care o îndeamnă să nu-și mai petreacă iarna protestând prin piețele orașelor.

Pentru că mașinăria, odată pornită, nu se va împiedica în manifestațiile unor „golani” sau „huligani”. Am înțeles mesajul, dar ne rezervăm dreptul, pe care încă mai credem că îl avem, de a reacționa. Și pentru că e din nou iarnă și amintirile sunt încă proaspete, adresăm un mesaj către clasa politică conducătoare: Jos mâinile de pe justiție!”, se precizează în comunicatul formulat de Consiliul de conducere al Societății Timișoara


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

4 thoughts on “Societatea Timișoara: Jos mâinile de pe justiție!

  1. Pai nu justitia independenta l-a demis pe dl judecator?Sau daca ia asemenea masuri,nu ar mai trebui sa fie independenta si sa asculte de parerea altora din afara justitiei?Hotarati-va odata,ori e independenta si nu raspunde in fata nimanui pt masurile luate,ori nu e independenta si o pot trage toti la raspundere,in functie de interese!

  2. Asta este, a îmbătrânit și Societatea Timișoara. Care, oricum, nu se reprezintă decât pe ea însăși, nicidecum societatea civilă, așa cum probabil le place membrilor asociației să-și închipuie. Se încalcă grosolan Constituția, se încalcă drepturi fundamentale, iar ei apără un circar de Tik Tok. Sper să scăpăm și de alți papagali din magistratură. Că de aia ajunge la închisoare un biet găinar, iar cei care dau tunuri de milioane de euro la bugetul statului sunt liberi. Aș fi curios să văd reacția onorabilei societăți dacă se adoptă Legea turnătoriei… Că la recent adoptata Lege prin care securiștii se tranasformă în procurori n-a emis niciun comunicat.

  3. Jos mainile de pe drepurile omului, jos cu certificatul verde, asta de ce nu cere Societatea Timisoara?La 32 de ani de la revolutie  revenim incet la comunism cu restrictiile astea, de ce nu spuneti asta ?

Lasă un răspuns