Jandarm bătut în timpul unei percheziţii, la o grupare de skimmeri

jandarm

Un jandarm a fost bătut, astăzi, în timpul unei percheziţii în judeţul Argeş, într-o locuinţă în care se aflau mai multe persoane bănuite că ar face parte dintr-o grupare de skimmeri.

Totul s-a întâmplat în timpul unei percheziţii într-o locuinţă din Argeş, atunci când jandarmii au spart uşa casei şi i-au somat pe cei din interior să se pună pe podea.

Unul dintre suspecţi l-a lovit pe jandarm cu pumnii, de mai multe ori, până ce un alt jandarm a tras un foc de armă, iar scandalul s-a oprit.

Potrivit Poliţiei Române, poliţişti BCCO şi procurorii DIICOT efectuează, astăzi, 27 de percheziţii în Argeş, Constanţa, Gorj, Buzău, Ilfov şi Bucureşti pentru prinderea a 24 de suspecţi care ar face parte din patru grupări separate de skimmeri.

Indivizii sunt suspectaţi că ar fi clonat carduri bancare şi de carburant în ţări membre ale Uniunii Europene şi le-au folosit pentru retrageri de bani şi alimentări cu carburant pe teritoriul altor ţări.
„Din cercetări, s-a stabilit că, în perioada mai 2016 – decembrie 2018, persoanele în cauză ar fi confecționat și montat dispozitive de copiere a datelor cardurilor bancare, la ATM-uri din străinătate, respectiv dispozitive de copiere a datelor stocate pe carduri de alimentare cu combustibil, la terminale de plată amplasate în țări membe UE”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Române.

Cardurile clonate ar fi fost folosite la retrageri de numerar în țări precum Taiwan, Hong Kong, Republica Dominicană, precum și la alimentări cu carburant, în România și Luxemburg, unde membrii grupărilor ar fi alimentat în mod fraudulos, în interesul altor persoane, combustibil în valoare de aproximativ 50.000 de euro, conform observator.tv.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns