Jaful de la Colterm: Fritz a dat dublu față de banii alocați de Robu! „Poate însemna chiar falimentul Timișoarei. Va fi jale!”

Jaful de la Colterm: Fritz a dat dublu față de banii alocați de Robu! „Poate însemna chiar falimentul Timișoarei. Va fi jale!”

Primarul Dominic Fritz se plângea, zilele trecute, de ”gaura neagră” de la Colterm, datorată sumelor uriașe acordate de către fostul edil Nicolae Robu. Fritz vorbea de o datorie de 46 de milioane de lei, la care se adaugă un credit de 35 de milioane de lei, sume care împovărează bugetul Timișoarei. Actualul primar a susținut că s-au băgat bani într-o ”gaură neagră”, fără a se căuta soluții sănătoase.

Culmea este că și Dominic Fritz a procedat la fel ca Nicolae Robu, ba chiar a dublat sumele alocate către Colterm. Astfel, dacă în opt ani, Robu a dat 650 de milioane pentru Colterm, Dominic Fritz, în doar patru luni de când este primar, a alocat peste 58 de milioane de lei pentru această societate!

La un calcul simplu, reiese că Robu a dat cam 81 de milioane de lei pe an, ceea ce înseamnă 27 de milioane pe patru luni, adică mai puțin de jumătate decât suma livrată de Dominic Fritz, care, culmea, îl acuză pe Robu că a băgat bani într-o ”gaură neagră”.

Situația sumelor acordate în cele patru luni a fost făcută publică de Primăria Timișoara în urma interpelării consilierului local Radu Țoancă, aceste fiind uluit de dezastrul financiar în care a ajuns primăria:

”E agonie. Nu se caută nici o soluție, doar bani băgați într-o gaură neagră. Dacă punem cap la cap toate sumele, ajungem la o treime din bugetul Timișoarei provenit din surse proprii. Va fi prăpăd! Cazul Colterm este testul administrației Fritz care o poate îngropa prematur, atât economic, cât și politic și administrativ. Nu mai rămâne nici un leu pentru investiții. Poate însemna chiar falimentul Timișoarei. Va fi jale!”.

13 Comments
Un economist 11 martie 2021
Domnule Ziarist, orice copil de clasa a 5-a stie sa calculeze niste medii aritmetice si orice om normal stie ca aceste costuri sunt sezoniere. Si anume, in lunile de iarna, cand merge cladura, exista costuri si subventii mai mari, iar in lunile de vara sunt costuri mai mici si subventii zero. Sunt economist la baza si va pot spune clar ca ati gresit comparatia. Ati comparat media platilor pe un an intreg din administratia Robu, cu media platilor pe lunile de iarna in administratia Fritz. Acest mod de calul este gresit, el nu prezinta realitatea. Comparatia trebuie facuta fie cu platile din lunile de iarna din administratia ROBU (exact aceleasi luni), fie va trebui sa asteptati un an intreg de Administratie Fritz si sa comparati media subventiilor anuale. E matematica simpla, insa nu va prea duce capul sau ati facut in mod intentionat aceasta comparatie gresita, pentu a fabrica o stire boma, care defapt nu exista.
Rusine Sliviu Florescu 11 martie 2021
Nu vi se pare ciudat, ca acest ziarist, SIlviu Florescu, scrie numai articole "bomba" impotriva administratiei actuale? Defapt e mult spus jurnalist. El isi permite sa catalogheze anumite comportamente, sa judece, sa gaseasca vinovati, iar articolele lui sunt scre pe baza de barfe, nimic concret. Meseria de jurnalist va cere sa fiti neutru si sa scrieti adevarul, sa dati dreptul la replica. Sunt rusinoase aceste aricole pentru dvs si pentru meseria pe care o prestati. Incercarea dvs de a discredita administratia actuala nu va avea succes!
Nicu 11 martie 2021
Fritz groparul Timisoarei!
Cosmin 10 martie 2021
Radu Țoancă este singurul care are curaj sa spuna adevarul. Usr-istii habar nu au cu ce se mananca administratia si ingroapa Timisoara iar liberalii si firmele lor sunt abonate la COLTERM de 8 ani distrugand aceasta firma.
Ruben 10 martie 2021
Nu inteleg de ce atacati  ziarul atata vreme cat dezvaluirile sunt corecte. Tot postaci agresivi si prosti ati ramas astia de la USR-PLUS. Stati si il aparati pe Nanu care e un penal. Sau sunteti de la COLTERM si incercati sa musamalizati hotia care e acolo de ani de zile.
miruna 10 martie 2021
Ce poate sa faca omul asta in 4 luni?  Voi, profitorilor, care ati capusat aceasta institutie, va bateti ca coiotii pentru un oscior, ce ati facut in 8 ani de zile? De ce nu ati cautat solutii,ca timp ati avut! Sinteti niste banditi, care acum cind vi se trage presul de sub picioare, va agitati!   Va doare in pix de Timisoara, nu v-a durut niciodata, sinteti niste pioni jegosi ai distrugatorilor orasului si Romaniei! Cine naiba, te crede ca-ti pasa de Timisoara?  Dar asa cum spune Jean, ce a facut SORA-TA acolo? Ce studii a facut? Si-a meritat banii pe care i-a incasat pe spinarea celor ce platesc impozit? Voi ch, care ati supt tara asta de 30 de ani incoace, ii credeti chiar prosti si hoti si lingai pe toti?  Jeguri de oameni ce sinteti!
Drapelul 10 martie 2021
Drapelul roșu nu a murit, e i goașcă travestită
Mada 9 martie 2021
Articol de doi bani. Sunt datorii făcute de COLTERM pe vremea primarului Robu, care trebuie plătite ca să nu intre primăria în executare silită. Dar nah, greu de judecat atâta lucru.
Poli 21 9 martie 2021
Ce pretentii aveti de la un neica nimeni parasutat  in Timisoara pe post de mare specialist in toate ?
Titi cel Viteaz 9 martie 2021
Puneti-va centrale de apartament!
Jean 9 martie 2021
Domnule Radu Toaca, cât timp a fost angajata societății de termoficare sora dumnevoastră, nu va interesat de soarta Colterm. Și mai erați și la butoane.