ITM Timiş a dat amenzi de peste 5,5 milioane de lei unor companii de transport alternativ

ITM Timiş a dat amenzi de peste 5,5 milioane de lei unor companii de transport alternativ

ITM Timiş a dat amenzi de peste 5,5 milioane de lei unor companii de transport alternativ.

La exact 5.569.500 de lei se ridică valoarea totală a amenzilor acordate de Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiş unor companii de transport alternativ, pentru persoane depistate lucrând fără forme legale de angajare.

Încă de la finele anului 2020, ITM Timiş, la inițiativa inspectorului-șef Ileana Mogoșanu, a întreprins o amplă acțiune de verificare în rândul angajatorilor care efectuează transport alternativ.

„Provocarea a fost una de anvergură având în vedere dificultatea sporită a verificării unor angajatori cu sediul în Olanda, însă în urma unui efort susținut, depus de către inspectorii de muncă din domeniul relațiilor de muncă, aflați în subordinea dnei inspector șef Ileana Mogoșanu, s-a ajuns la rezultate remarcabile. Au fost verificate 174 de societăți la care s-au depistat 76 de persoane care lucrau fără contract individual de muncă și s-au aplicat 61 de sancțiuni în valoare de 1.585.500 lei”, a transmis ITM Timiş.

La începutul acestui an, Ileana Mogoșanu a dispus reluarea controalelor în acest domeniu de activitate, având în vedere informațiile primite de pe piața muncii conform cărora operatorii din domeniul transportului alternativ ar fi găsit noi modalități de ocolire a legislației muncii. Acest lucru s-a confirmat, iar în urma controalelor derulate în aceste luni, au fost depistate alte 762 de persoane care prestau activitate fără forme legale de angajare, fapte pentru care s-au aplicat 106 sancțiuni în valoare de 3.984.000 lei, conform Codului Muncii.

În urma acțiunilor de control din acest domeniu, au fost verificate un total de 539 de societăți, s-au depistat 838 de persoane care prestau activitate fără forme legale de angajare, fapte pentru care s-au aplicat sancțiuni în valoare de 5.569.500 lei, conform Codului Muncii.

ITM Timiş a dat amenzi de peste 5,5 milioane de lei unor companii de transport alternativ

„Menționăm că aceste controale au fost efectuate în urma consultării bazelor de date (autorizații de transport alternativ și copii conforme), puse la dispoziție de către Autoritatea Rutieră Română, și de societățile de transport alternativ.

În cazul proceselor verbale de constatare și sancționare a contravențiilor aplicate angajatorilor care desfășoară activități de transport alternativ contestate, instanța a apreciat ca întemeiate măsurile dispuse și sancțiunile aplicate de către inspectorii de muncă din cadrul ITM TIMIȘ, menținând în integralitate sancțiunile aplicate”, a precizat ITM Timiş.

CITEŞTE ŞI: Produse expirate, mizerie și insecte în alimentația publică, descoperite în urma unui control al comisarilor de la Protecţia Consumatorilor Regiunea Vest

(Sursa tabel: ITM Timiş)


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “ITM Timiş a dat amenzi de peste 5,5 milioane de lei unor companii de transport alternativ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *