Italienii se plâng că nu găsesc destui angajați în Timiș. Ar putea fi aduşi din alte zone

italieni

Vicepreședintele Consiliului Județean Timiș, Traian Stancu, și prefectul Eva-Georgeta Andreaș au primit joi, la Palatul Administrativ, vizita ambasadorului Italiei la București, Marco Giungi, însoțit de reprezentanți ai Institutului Italian de Cultură București, Institutului de Comerț Exterior Italian la București, Confindustria România, Camerei de Comerț Italiană pentru România și Consulatului Onorific al Italiei la Timișoara.

În cadrul întâlnirii a fost abordat subiectul potențialului de dezvoltare al județului Timiș, dar și cel al colaborării bilaterale. În condițiile în care firmele italiene au o prezență importantă în parte de vest a țării, una dintre problemele cu care se confruntă și pe care ambasadorul Italiei a menționat-o autorităților județene este lipsa de personal, în condițiile în care șomajul este aproape zero în Timiș.

Astfel, investitorii care ar mai dori să deschidă firme aici nu ar avea pe cine să angajeze. În acest context, în cadrul discuțiilor au fost avansate posibile soluții, printre care: relocarea de forță de muncă, dezvoltarea învățământului profesional în sistem dual și inovația tehnologică.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “Italienii se plâng că nu găsesc destui angajați în Timiș. Ar putea fi aduşi din alte zone

  1. Sa caute muncitori la ei in tara!!! Suntem satui de italieni care nu platesc si injosesc romani…Ne fac ca ce o albie de porci peste tot ca suntem tigani curve betivi fac reportaje pe posturile lor de televiziune(vezi Rai) ca suntem o tara de drogati betivani tigani prostitute..in italia romanii sunt tratati urat ca niste sclavi nu-i platesc isi bat joc de ei si ei vin la noi in tara si se plang ca nu gasesc muncitori.. Afara cu italieni din tara…sa se duca la ei acasa in africa!!

Lasă un răspuns