ISU recomandă: Nu porniți la drum pe timp de viscol și ninsoare; echipați vehiculul pentru iarnă

ISU recomandă: Nu porniți la drum pe timp de viscol și ninsoare; echipați vehiculul pentru iarnă

ISU recomandă: Nu porniți la drum pe timp de viscol și ninsoare; echipați vehiculul pentru iarnă.

Autoritățile din vestul țării vin cu o serie de recomandări pentru populație, după intrarea în vigoare a mai multor coduri de vânt puternic, dar și ninsoare și viscol, în zonele înalte.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Timiș atrage atenția că e important ca, înainte de a pleca la drum, să ne informăm cum este vremea pe traseu. Deocamdată, în județ nu au fost probleme mari, din cauza vântului, spune purtătorul de cuvânt al ISU Timiș, Zorița Mircov.

CITEȘTE ȘI: Viceprimarul Cosmin Tabără, reprezentantul Timișoarei la deschiderea Capitalei Cultural Europene în orașul grecesc Elefsina

“Am fost solicitat să intervenim pentru degajarea unor elemente de construcție în Timișoara, pe strada 20 Decembrie și pentru stingerea unui incendiu produs la o cutie de curent electric pe un stâlp stradal, în satul Utvin. Acolo a fost anunțat și operatorul energiei electrice locale. Până în prezent, echipajele SMURD au asigurat răspunsul la peste 10 solicitări medicale. Amintim cetățenilor că este important să evite pornirea la drum pe timp de viscol și ninsoare puternică, iar dacă deplasarea este totuși necesară, să se informeze în prealabil dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate. De asemenea, înainte de plecare, este important să ne asigurăm că autovehiculul este echipat corespunzător pentru circulația în condițiile de iarnă”, spune Zorița Mircov.

În județul Hunedoara, vântul a doborât mai mulți copaci, spune purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara, Roxana Mateuț.

“Pompierii secției Brad au acționat pentru segmentarea și degajarea unui arbore căzut pe carosabil pe DN 76, între localitățile Cărăstău și Târnava de Criș, iar pompierii detașamentul lui Deva pentru degajarea unui arbore căzut pe drumul județean 761 în localitatea Săcărâmb, unde din cauza evenimentului, ambele sensuri de circulație au fost blocate. Pompierii Secției Dobra intervin pe drumul județean 688, între localitățile Roșcan și Bătrâna, unde doi brazi au căzut pe carosabil. Urmează ca brazii să fie segmentat și înlăturați”, spune Roxana Mateuț.

Avertizările meteorologilor sunt valabile până duminică, atunci când va începe și o răcire accentuată a vremii.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *