ÎPS Teodosie, despre certificatul verde: „Dreptul la muncă e dat de Dumnezeu. Sunt împotriva dreptului dat de Dumnezeu?”

ÎPS Teodosie și-a făcut cont pe TikTok. A făcut deja mai multe postări

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, se declară împotriva certificatului verde și cere parlamentarilor să nu îi „extermine” pe români: „Dreptul la muncă e dat de Dumnezeu. Sunt împotriva dreptului dat de Dumnezeu?”.

„Dacă li se ia oamenilor și dreptul la muncă… Eu cred că aceasta nu e în regulă. Cu certificat… În ce constă certificatul, să se vaccineze, nu? Mai marii politici au spus că nu trebuie să fie vaccinul obligatoriu. Chiar președintele a spus. Acum de ce se întorc? Ce spui, trebuie să-ți asumi”, spune Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul (ÎPS) Teodosie.

El spune, întrebat dacă este alături de protestatarii de la Parlament, că este „alături de principii, iar dreptul la muncă este dat de Dumnezeu”.

„Nu că sunt alături (de protestatarii de la Parlament – n.r.). Eu sunt alături de principii. Dreptul la muncă e dat de Dumnezeu. Sunt împotriva dreptului dat de Dumnezeu? Sper ca parlamentarii să aibă această înțelepciune, că-și asumă un păcat foarte greu. Va atârna greu acest păcat dacă opresc oamenii să muncească, dacă îi extermină pe români, cum au fost atât de păgubiți și de amendați românii. După ce că sunt săraci, li se ia și bruma pe care o mai au prin aceste amenzi. Nu ar trebui să se dea amenzi”, afirmă ÎPS Teodosie.

Arhiepiscopul Tomisului spune, despre slujba de Crăciun, că nu există motive de distanțare.

„Nu avem motive de distanțare. Nu am înțeles de ce s-a prelungit starea de alertă, pentru că nu se justifică”, spune Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul (ÎPS) Teodosie.

El spune că preoții nu slujesc cu mască.

„Noi nu slujim cu mască. Nu am spus la nimeni să nu poarte mască. Fiecare poartă cum vrea. Noi nu cenzurăm în biserică”, adaugă ÎPS Teodosie.

Arhiepiscopul Tomisului spune că nu se vaccinează, însă s-a testat Covid-19.

„M-a chemat dl. prefect. M-am bucurat că m-a chemat. Am făcut testul acela. Am văzut că s-au mai relaxat și nu mai sunt așa categorici cu vaccinul, care nici nu prea are o logică, pentru că vaccinații pot îmbolnăvi mai mult decât nevaccinații, neavând restricții și se pot îmbolnăvi ca și ceilalți. S-au folosit termeni atât de confuzi… Cică pentru imunizare… Care imunizare, dacă te îmbolnăvești? Minciuna e cam la loc de cinste în perioada aceasta”, menționează ÎPS Teodosie.

CITEŞTE ŞI: Raed Arafat: Certificatul verde nu va mai fi valabil fără doza a treia

El a fost întrebat și se imaginile din spațiul public în care preoții circulă cu autoturisme de lux.

„Merg, dar nu cu ale mele. Nu pot să refuz dragostea cuiva dacă are o mașină mai de lux și vrea să mă ducă să facă o donație sau să văd un teren pe care vrea să mi-l dea. Nu sunt absult, că nu e interzis… Mașinile de lux sunt pentru oameni, nu pentru îngeri. Eu nu am mașină și nu prefer nimic. Eu nu fac diferență între Mercedes și Trabant. Unor preoți chiar enoriașii le fac cadou”, precizează Arhiepiscopul Tomisului, conform Mediafax.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “ÎPS Teodosie, despre certificatul verde: „Dreptul la muncă e dat de Dumnezeu. Sunt împotriva dreptului dat de Dumnezeu?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *